Ταξίδεψε για Ντέμπρετσεν η Εθνική Ανδρών

 

Με προσδοκίες για μια ακόμα μεγάλη διάκριση, αναχώρησε σήμερα το πρωί (19/06) για την πόλη της Ουγγαρίας η Εθνική ομάδα Πόλο των Ανδρών.

Μετά το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο, η Εθνική των Ανδρών στο Πόλο αναχώρησε σήμερα για Ουγγαρία ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο οποίο θέλει και πάλι να διακριθεί.

Στην αποστολή βρίσκονται οι εξής αθλητές:

Μάνος Ζερδεβάς, Παναγιώτης Τζωρτζάτος (τερματοφύλακες), Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Γιώργος Δερβίσης, Γιάννης Φουντούλης, Ντίνος Γενηδουνιάς, Κώστας Γούβης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Νικολαϊδης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Δημήτρης Σκουμπάκης, Άγγελος Βλαχόπουλος.

Μαζί τους, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος, ο συνεργάτης του Τάσος Σχίζας, ο φυσικοθεραπευτής Αλέξανδρος Κολιάτος, ο τεχνικός αναλυτής Χρήστος Κοδέλλας και ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ και υπεύθυνος της ανδρικής υδατοσφαίρισης Γιώργος Αφρουδάκης (αρχηγός αποστολής).

Η Εθνική μας αγωνίζεται στον Όμιλο του Ντέμπρετσεν με αντιπάλους την Κροατία (21/6), Ιαπωνία (23/6) και τη Γερμανία (25/6).

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος δήλωσε λίγο πριν από την αναχώρηση στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Είναι το πρώτο μεγάλο event, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι πάντα μια σπουδαία διοργάνωση. Υπάρχουν αλλαγές στην ομάδα. Πάντα σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση είναι σημαντικό ποια θέση θα καταλάβεις στον Όμιλο. Έχουμε, λοιπόν, τρία σημαντικά παιχνίδια, με πιο δύσκολο το πρώτο και θέλουμε να δούμε εκεί σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε και σε ποια θέση θα βρεθούμε ώστε να καθοριστεί η συνέχεια. Πάμε με αυτοπεποίθηση, αλλά και ταπεινότητα και αυτό που θα δείτε είναι ότι θα κάνουμε την καλύτερή μας προσπάθεια για να φέρουμε μια νέα διάκριση. Είχαμε λίγο καιρό για προετοιμασία, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Είναι μεγάλη μου τιμή που πάω σε τέταρτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα».

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γιάννης Φουντούλης είπε: «Προερχόμαστε από μια σημαντική επιτυχία, πέρυσι και στόχος μας είναι πάντα πλέον οι ψηλές θέσεις. Είμαστε μια ανανεωμένη ομάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, αλλά θεωρώ πως έχουμε την ποιότητα να διεκδικήσουμε κάτι μεγάλο και σε αυτή τη διοργάνωση. Η ευθύνη πάντα είναι μεγάλη, όταν εκπροσωπείς τη χώρα σου, όμως αυτό που έχουμε πετύχει δεν πρέπει να μας βαραίνει και να μας αγχώνει, αλλά να το χρησιμοποιήσουμε σαν κίνητρο έτσι ώστε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ