Συνάντηση Κούβελου – Μπαχ

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος είχε συνάντηση στη Λωζάνη με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Τόμας Μπαχ.

Στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ο κ. Κούβελος παρουσίασε τις εκπαιδευτικές Συνόδους και όλες τις δράσεις που έγιναν το 2023 στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία και τον ευχαρίστησε για άλλη μία φορά, γιατί η ριζική ανακαίνιση των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ , η οποία έγινε με την ευθύνη και χρηματοδότηση της ΔΟΕ, έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στη ζήτηση των εγκαταστάσεων , τονίζοντας ότι τόσο ο αριθμός των εκδηλώσεων, όσο και ο αριθμός των συμμετεχόντων σε εκπαιδευτικές και συνεδριακές δράσεις στη ΔΟΑ έχει αυξηθεί από 50-80% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ ενημερώθηκε για όλες τις πρωτοβουλίες της ΔΟΑ για την καλλιέργεια και τη διάδοση της αξιών του Ολυμπισμού, μέσω πολυποίκιλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία αποτελούν το κέντρο της δραστηριότητας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, όχι μόνο στις εγκαταστάσεις της στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, ο κ. Κούβελος, μαζί με τον Μάκη Ασημακόπουλο, Διευθυντή της ΔΟΑ που τον συνόδεψε στις συναντήσεις στη Λωζάνη, είχαν συζητήσεις με τον Αντιπρόεδρο της ΔΟΕ και μέλος της Εφορείας της ΔΟΑ κ. Ser Miang NG, τον Γενικό Διευθυντήτης ΔΟΕ κ. Christophe De Kepper, τον Διευθυντή των IOC Corporate Events & Services της ΔΟΕ κ. Πάνο Τζιβανίδη, την Διευθύντρια του Olympic Foundation της ΔΟΕ κα. Angelita Teo, τον Διευθυντή της Olympic Solidarity της ΔΟΕ κ. James Macleod, τον Διευθυντή του Ανθρώπινου Δυναμικού της ΔΟΕ κ. Xavier Tissieres, την Επικεφαλής της Εκπαίδευσης του προσωπικού της ΔΟΕ κα. Laila Marvel, την επικεφαλής του Κέντρου Ολυμπιακών Σπουδών, κα. Maria Bogner και την υπεύθυνη Εξωτερικών Σχέσεων και Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων κα. Nuria Puig.

Με τα στελέχη αυτά συζήτησαν όλα τα σχετικά θέματα και μπήκαν οι βάσεις της ακόμη στενότερης συνεργασίας της ΔΟΑ με τη ΔΟΕ, με στόχο μέσα στην επόμενη πενταετία, αφενός μεν, η ΔΟΑ να αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις και πηγές της ΔΟΕ, καθώς και την ηγετική της θέση στο Ολυμπιακό Κίνημα, αφετέρου δε, η ΔΟΕ να αξιοποιήσει τους συμβολισμούς της Αρχαίας Ολυμπίας, την επιστημονική εμπειρία και τις μοναδικές εγκαταστάσεις της ΔΟΑ για τη σύνδεση των στελεχών της ΔΟΕ με τις ρίζες του και ολόκληρου του Ολυμπιακού Κινήματος και τον πυρήνα της Ολυμπιακής Παιδείας.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΑ, κ. Ισίδωρος Κούβελος, δήλωσε σχετικά με τον προγραμματισμό της ΔΟΑ για τα επόμενα χρόνια: «Διευρύνουμε τις δράσεις μας για όλες τις ηλικίες και για όλα τα στρώματα της κοινωνίας, εντός και εκτός του Ολυμπιακού και αθλητικού κινήματος, δημιουργώντας και προσφέροντας εκπαιδευτικά προγράμματα που “δένουν” τις Ολυμπαικές αξίες με όλα τα θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία και τον αθλητισμό. Παρότι ο στόχος μας είναι να έρθουν οι πάντες στο «λίκνο» του Ολυμπισμού, στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία στις μοναδικές παγκοσμίως εγκαταστάσεις μας, εργαζόμαστε συγχρόνως για να γίνουν προσβάσιμα τα προγράμματά μας στην παγκόσμια κοινότητα και και ιδίως στη νέα γενιά, αναβαθμίζοντας ριζικά την διαδικτυακή πλατφόρμα μας και προετοιμαζόμενοι εντατικά και για την εποχή της online εκπαίδευσης με αναφορά στα θέματα της Ολυμπιακής Παιδείας».

Τέλος, και άκρως σημαντικό, ο κ. Κούβελος, με δεδομένο ότι η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο της ΔΟΕ το 2025, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΔΟΕ, κ. Τόμας Μπαχ, για τη διαθεσιμότητα της ΔΟΑ για οργάνωση μέρους των εργασιών της Συνόδου, εφόσον χρειασθεί, στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία.//ΑΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ