Συγχαρητήρια της EHF σε Ολυμπιακό και ελληνικό χάντμπολ

Με επιστολή της στον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή που κοινοποιήθηκε στην Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ), η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (ΕΗF) εκφράζει τα θερμά συγχαρητήριά της για τη διεξαγωγή του δεύτερου τελικού του European Cup ανδρών στο ΣΕΦ, η οποία, όπως αναφέρει, συνέβαλε στην θετική προβολή όχι μόνο της διοργάνωσης, αλλά και του συλλόγου του Ολυμπιακού και του χάντμπολ στην Ελλάδα.

Το περιεχόμενο της επιστολής, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος της ΕΗF, Μίχαελ Βίντερερ, και ο διευθυντής Αγωνιστικών Διοργανώσεων, Μάρκους Γκλάζερ, έχει ως εξής:

«ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝ

Αγαπητοί φίλοι του χάντμπολ,

Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως και συγκεκριμένα του τμήματος Αγωνιστικών Διοργανώσεων και εμού, επωφελούμαι της ευκαιρίας να σας ευχαριστήσω για τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλατε για την διεξαγωγή του 2ου αγώνα του τελικού του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ανδρών.

Έχοντας το όραμα της συνεχούς εξέλιξης της διοργάνωσης ως προμετωπίδα των ενεργειών σας, αναλάβατε την στρατηγική πρωτοβουλία της αλλαγής του χώρου διεξαγωγής του αγώνα από εκείνον της Χαλκίδας στο φημισμένο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά. Καθώς όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τον όγκο της δουλειάς και την προσπάθεια που χρειάζεται για να προετοιμαστεί και να καταστεί λειτουργική μία αγωνιστική εγκατάσταση για την διεξαγωγή ενός αγώνα χάντμπολ, ο σύλλογός σας διαχειρίστηκε την μετάβαση αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο οποίος επέτρεψε να διεξαχθεί ο αγώνας μπροστά σε 7.500 θεατές που έσπασε ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα χάντμπολ, χωρίς κανένα τεχνικό ή οργανωτικό πρόβλημα. Αυτή ήταν μια υποδειγματική επίδειξη του χάντμπολ σε συλλογικό επίπεδο.

Μετά από έναν δραματικό και συναρπαστικό αγώνα κόντρα στη Βάλουρ που κρίθηκε στα πέναλτι και έχοντας φτάσει στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, η ομάδα του Ολυμπιακού ΣΦΠ αναγνωρίζεται και για την πιο σταθερή και αξιέπαινη απόδοση καθ’ όλη τη σεζόν.

Επιπλέον, οι αξιέπαινες προσπάθειες του συλλόγου σας και του επιτελείου σας οδήγησαν σε πολλά θετικά δημοσιεύματα στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης και αυτό συνέβαλε στην θετική προβολή όχι μόνο του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου, αλλά και του συλλόγου του Ολυμπιακού ΣΦΠ και του χάντμπολ στην Ελλάδα.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της EHF. Να γνωρίζετε ότι προσβλέπουμε στην συνέχιση της συνεργασίας μας και παραμένουμε με εγκάρδιους χαιρετισμούς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ