Στον Παναθηναϊκό η Φασόη

Στον Παναθηναϊκό η Φασόη

Την απόκτηση της 31χρονης πρωταθλήτρια ανακοίνωσε το “τριφύλλι”, ενισχύοντας το τμήμα με τη σημαντικότερη εκπρόσωπο του αθλήματος στη χώρα μας την τελευταία πενταετία. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τη Βαρβάρα Φασόη για το τμήμα ποδηλασίας.

Η Βαρβάρα Φασόη αποτελεί πλέον μέλος του ‘τριφυλλιού’ και ενισχύει σημαντικά το τμήμα ποδηλασίας του συλλόγου την τελευταία στιγμή πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου.
Η 31χρονη είναι ποδηλάτισσα, η οποία αγωνίζεται στην παγκόσμια γυναικεία ομάδα ποδηλασίας δρόμου Ενέικατ. Αγωνίστηκε στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα σε δρόμο του 2014 (Ισπανία), 2016 (Ντόχα), 2017 (Νορβηγία), 2018 (Αυστρία) και 2019 (Αγγλία). Κάνει και ποδηλασία βουνού (MTB) και ήταν πρώτη στην Ελλάδα το 2015, 2016, 2017 και 2018.

Το 2020 ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και το 2021 ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας ΜΤΒ. Το 2022 ήταν και πάλι πρωταθλήτρια Ελλάδας στον αγώνα αντοχής.

Το 2019, πήρε την πρώτη θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα δρόμου στην αντοχή, αλλά και στην ατομική χρονομέτρηση.

Στο εξωτερικό, έχει πολλές συμμετοχές σε UCI αγώνες δρόμου και ΜΤΒ. Επίσης, το 2019 είχε την ευκαιρία να τρέξει ως επαγγελματίας πια τον γύρο Bretagne (Γαλλία) και τον γύρο Tοσκάνης (Ιταλία), έχοντας τερματίσει σε αξιόλογες θέσεις.

Σε δήλωσή της στο www.pao1908.com η Φασόη ανέφερε πως: «Είμαι πολύ χαρούμενη που εντάσσομαι στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Είμαι υπερήφανη για αυτή τη μεταγραφή, την ήθελα πολύ και μου αρέσει που θα αγωνίζομαι για τα χρώματα της ομάδας που, ούτως ή άλλως, υποστηρίζω. Ευχαριστώ τη διοίκηση, αλλά και τους ανθρώπους που είναι στο ποδηλατικό τμήμα, καθώς κάποιοι από αυτούς είναι προσωπικοί μου φίλοι και θα κάνω ότι μπορώ καλύτερο για τον σύλλογο».//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ