Στο τρίτο σκαλί του πρωταθλήματος ο Άλιμος πάνω από τον Εθνικό

Η ομάδα του Πάνου Βέργου πήρε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Α1 πόλο γυναικών επικρατώντας την ομάδας του Πειραιά με το δύσκολο 10-9.

Ιστορική μέρα για τον Άλιμο: επικράτησε 10-9 στον Πειραιά του Κυπελλούχου Εθνικού GoldForce και για πρώτη φορά στην –μικρή έτσι και αλλιώς- ιστορία του, κατέλαβε τη 3η θέση στη κατάταξη του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Υδατοσφαίρισης Γυναικών.

Σημείωσε τη δεύτερη νίκη που χρειαζόταν και «έκλεισε» τη σειρά αυτή των τελικών με τον ιδανικότερο τρόπο.

Ο Άλιμος ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ με διαφορά μέχρι και τέσσερα τέρματα (5-1 στο πρώτο μέρος). Ο Εθνικός GoldForce μείωσε στην εκπνοή της τρίτης περιόδου 8-7 αλλά ο φιλοξενούμενος σημείωσε άλλα δυο τέρματα και έκανε το 10-7. Στο τέλος ο γηπεδούχος απλά μείωσε (10-9 στο 3:41 από τη λήξη) αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να στείλει το δεύτερο τελικό για τη 3η θέση τουλάχιστον στα πέναλτι. Στη τελευταία επίθεση ανέβηκε και η Ελένη Σωτηρέλη όπως είχε γίνει και στο τελικό του Κυπέλλου, όμως το σουτ της Λένας Μιχαΐλοβιτς σταμάτησε στο δοκάρι.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΑΛΙΜΟΣ 9-10

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 4-4, 2-1, 2-2

ΕΘΝΙΚΟΣ (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου 1, Όλγα Οικονόμου, Τέρνερ 1, Μπέτα, Ειρήνη Νίνου 2, Χατζηκυριακάκη, Άλκ. Μπενέκου, Μιχαϊλοβιτς 2, Κανετίδου 1, Ιόλη Μπενέκου, Σοφία Τορνάρου 1, Λυδία Μαυρωτά, Κατσιμπρή 1, Κλαψιανού.

ΑΛΙΜΟΣ (Πάνος Βέργος): Τζούρκα, Μέγκενς 2, Κοβάτσεβιτς, Ρακιντζή, Μελίνα Καρυπίδου 1, Χαλδαίου 1, Ασημάκη 1, Σιγάλα, Μανή, Μαργαρίτα Μπιτσάκου 2, Ευδοκία Τσιμάρα, Κοντογιάννη 1, Αρχοντάκη, Βασιλεία Καρυπίδου 2, Θεοφανοπούλου.

Διαιτητές: Σπανούδης, Αγγελίδης

Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ