Στο Μόναχο η αποστολή της κωπηλασίας (audio)

 

Στο Μόναχο βρίσκεται από χθες το βράδυ (08/08) βρίσκεται η “γαλανόλευκη”, η οποία θα πάρει μέρος στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην πόλη της Βαυαρίας από 11-14 Αυγούστου.

Έτοιμη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας είναι η ελληνική αποστολή, η οποία βρίσκεται ήδη από χθες (08/08) στο Μόναχο της Γερμανίας. Σε αυτή μετέχουν συνολικά οκτώ αθλητές εκ των οποίων τέσσερις είναι άνδρες και τέσσερις γυναίκες, που θα στελεχώσουν έξι πληρώματα.

Στα ονόματα της αποστολής δεσπόζει αυτό του χρυσού Ολυμπιονίκη στο Τόκιο, Στέφανου Ντούσκου, ο οποίος θα δώσει τον πρώτο του επίσημο αγώνα μετά το “θρίαμβο” της Ιαπωνίας.

Στο σκιφ ελ βαρών βαρών θα αγωνιστεί ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Αντώνης Παπακωνσταντίνου ενώ και στο διπλό οι επίσης παγκόσμιοι πρωταθλητές Γιάννης Καλανδαρίδης και Θανάσης Παλαιοπάνος.

Στις γυναίκες μετά τις υποχρεωτικές αλλαγές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες θα αγωνιστούν οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο Βαρέζε στην κατηγορία Κ23 Ευαγγελία Αναστασιάδου (στο σκιφ) και Ευαγγελία Φράγκου-Χριστίνα Μπούρμπου (στη δίκωπο), καθώς και η επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια και με πολλές διακρίσεις και στην παράκτια κωπηλασία Ζωή Φίτσιου (σκιφ ελ βαρών).

Δείτε τι δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ και αρχηγός της αποστολής στο Μόναχο, Γιάννης Βράμπας:

«Είναι μια αποστολή που ταξιδεύει με πολύ καλή προετοιμασία και μεγάλες προσδοκίες, είναι ο πρώτος επίσημος αγώνας του χρυσού Ολυμπιονίκη μας Στέφανου Ντούσκου μετά το θρίαμβο του Τόκιο και πάμε συγκρατημένα αισιόδοξα για τα θετικά αποτελέσματα. Οι πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες στο Βαρέζε με την ανάδειξη της Εθνικής ομάδας Εφήβων σε πρώτη παγκόσμια δύναμη μας γεμίζει αισιοδοξία και θάρρος για το μέλλον αφού έχουμε μπροστά μας μια εξαιρετική φουρνιά αθλητών».

Την Εθνική συνοδεύουν ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Ποστιλιόνε, οι ομοσπονδιακοί Δημήτρης Πέτρου, Γιάννης Τσαλούχος, Μασιλιόνις και ο γιατρός της Ομοσπονδίας Δρ.Γιάννης Χριστογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά διεξάγονται μαζί στην ίδια πόλη και στις ίδιες ημερομηνίες εννιά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών ανάμεσα στα οποία και της Κωπηλασίας αλλά και του στίβου , της ποδηλασίας , της γυμναστικής , του πινγκ πόνγκ και άλλα.

Όλοι οι τελικοί της κωπηλασίας θα μεταδοθούν απευθείας το Σαββατοκύριακο 13-14/8 από την ΕΡΤ3.

Αναλυτικά η σύνθεση της Εθνικής

ΑΝΔΡΕΣ:

Σκιφ: Στέφανος Ντούσκος

Σκιφ ελ βαρών: Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Διπλό σκιφ: Γιάννης Καλανδαρίδης-Θανάσης Παλαιοπάνος

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

Σκιφ: Ευαγγελία Αναστασιάδου

Σκιφ ελ βαρών: Ζωή Φίτσιου

Δίκωπος άνευ: Ευαγγελία Φράγκου-Χριστίνα Μπούρμπου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ