Στην Ελλάδα η Παγκόσμια πρωταθλήτρια Σάρκα Κασπάρκοβα

 

Την Τσέχα Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τριπλούν, Σάρκα Κασπάρκοβα, δέχτηκε την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 ο διευθυντής του ΟΑΚΑ ο κύριος Χαλιορής.

Η κυρία Κασπάρκοβα επιστρέφει στην Αθήνα 25 χρόνια μετά την απόκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τριπλούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου που έλαβε χώρα στην Αθήνα. Παρόντες ήταν και Τσέχοι παλαίμαχοι αθλητές που συνόδεψαν την κ. Κασπάρκοβα, ο δημοσιογράφος κύριος Νίκος Τσώνης, η κυρία Μπακατσάκη και ο Γιώργος Πομάσκι, προπονητές αλμάτων, κύριος Ανδριόπουλος και ο κύριος Αλεξόπουλος- αθλητές και παράγοντες του αθλητικού γίγνεσθαι , και παρούσα ήταν και η διευθύντρια του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας και εκπρόσωπος της τσεχικής πρεσβείας η κυρία Λούτσιε Κουλίγκοβα.

Η κ. Κασπάρκοβα ξεναγήθηκε στο στάδιο, και με συγκίνηση περιέγραψε στους παρευρισκόμενος το πώς βίωσε τον αγώνα και τη στιγμή του τελευταίου άλματός της το οποίο και της εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο, ένα άλμα – προσωπικό της ρεκόρ στα 15.20 εκ., το οποίο παραμένει το ρεκόρ της Τσεχίας ως και σήμερα.

Το ταξίδι της στην Αθήνα ήταν δώρο των φίλων και συναθλητών της κ. Κασπάρκοβα για την επέτειο των 25 ετών από τον Παγκόσμιο τίτλο της, αλλά και για τα 50ά της γενέθλια.

Η αναπαράσταση του άλματος στον αυθεντικό χώρο από την ίδια συγκίνησε όλους τους παραβρισκόμενους και ήταν μία αξέχαστη στιγμή τότε, αλλά και τώρα.

Ευχαριστούμε τον κ. Χαλιορή για την εξαιρετική υποδοχή και την  ξενάγηση στους χώρους του ΟΑΚΑ και για την διάθεσή του να συμμετέχει στο μέλλον ώστε να ενδυναμώσουν οι σχέσεις στον αθλητικό αλλά και πολιτιστικό τομέα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τσεχία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ