Στην 5η θέση ο Δημητρόπουλος στο Μπακού

 

Στη δεύτερη μόλις παρουσία του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο Έλληνας πρωταθλητής σχεδόν… άγγιξε το μετάλλιο της κατηγορίας των -54 κιλών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενείται για 5η ημέρα στο Μπακού.

Ο Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος, με δύο νίκες σε τρεις αγώνες, κατέκτησε την 5η θέση, η οποία μπορεί να μην αντιστοιχεί σε μετάλλιο, ωστόσο θα του δώσει ώθηση στην Παγκόσμια αλλά και την Ολυμπιακή κατάταξη. Με τους 30.34 βαθμούς της 5ης θέσης, θεωρείται βέβαιο ότι θα βρεθεί στην πρώτη εξάδα της Παγκόσμιας των -54 κιλών (από την 13η που βρίσκεται σήμερα), αλλά και στην πρώτη 25άδα της Ολυμπιακής (-58κ.) από την 41η.

Ο κάτοχος τριών μεταλλίων σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στον γύρο των “32” νίκησε τον Αιγύπτιο Μανσούρ με 7-1, 10-2, ενώ προκρίθηκε στα προημιτελικά μετά τη νίκη 4-3, 7-2 επί του Λευκορώσου Καζλού που αγωνίστηκε στο Μπακού με τη σημαία της World Taekwondo.

Στον αγώνα για την είσοδό του στα μετάλλια, ο Έλληνας πρωταθλητής γνώρισε την ήττα με 7-3, 13-1 από τον Κορεάτη Τάε Γιουν Παρκ, με αποτέλεσμα να μείνει στην 5η θέση, τη στιγμή που τον περασμένο Νοέμβριο στο Μεξικό, είχε καταλάβει την 9η θέση. Να σημειωθεί ότι ο ασιάτης, λίγο αργότερα στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής επικρατώντας στον τελικό του Ισπανού Αρίγιο.//Λ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ