Στην 4η θέση η Πλατανιώτη (video)

Παρά την τεράστια προσπάθεια που πραγματοποίησε, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε στις… λεπτομέρειες να ανέβει στο βάθρο, καθώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, συγκέντρωσε 242.5000 βαθμούς στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο, ωστόσο κατέλαβε την τέταρτη θέση και δεν έφτασε στην κατάκτηση ενός μεταλλίου στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου στη Φουκουόκα.
Οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που στέρησαν στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια ένα μετάλλιο στον τελικό και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί το χάλκινο που κατέκτησε την προηγούμενη σεζόν στο σόλο, στο τεχνικό πρόγραμμα αλλά και στο ελεύθερο.

Η Πλατανιώτη αγωνίστηκε τελευταία στη σειρά, στον τελικό του Τεχνικού Σόλο της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στο 20ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην πόλη της Ιαπωνίας και εκτέλεσε το πρόγραμμά της με την επωνυμία “Σειρήνα”, για το οποίο βαθμολογήθηκε με 242.5000 στο σύνολο (26.2000 β. στον βαθμό δυσκολίας, 101.9500 στα τεχνικά στοιχεία και 140.5500). Η βαθμολόγηση που της στοίχισε την απώλεια του μεταλλίου ήταν αυτή στην τελευταία υποχρεωτική δηλωμένη άσκηση. Αυτή η βαθμολογία της έδωσε τελικά την 4η θέση. Θυμίζουμε ότι από τον προκριματικό είχε περάσει ως 2η.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι, που κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της με 276.5717 βαθμούς και μάλιστα μέσα στην έδρα της. Η Βασιλική Αλεξανδρή, που αγωνίζεται για τα χρώματα της Αυστρίας, κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και με 264.4200βαθμούς ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ίρις Τίο Κάσας από την Ισπανία με 254.2100.//Γ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ