Στη Βουλιαγμένη η τελική φάση των Kυπέλλων ανδρών και γυναικών

Το κολυμβητήριο του ΝΟΒ, στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, θα φιλοξενήσει το τριήμερο 9-11 Μαΐου το final-8 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, καθώς και το final-4 της αντίστοιχης διοργάνωσης των γυναικών.

Λόγω του εξαιρετικά συμπιεσμένου προγράμματος της σεζόν (υπενθυμίζεται ότι υπήρξε τρίμηνη διακοπή όλων των συλλογικών διοργανώσεων, για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος), η φετινή προκήρυξη των δύο διοργανώσεων δεν προβλέπει προκριματικές φάσεις.

Στο final-8 των ανδρών θα μετάσχουν οι έξι ομάδες των πλέι-οφ και οι δύο νικήτριες των play-in και στο final-4 των γυναικών οι πρώτοι τέσσερις της κανονικής περιόδου (που ουσιαστικά έχουν ήδη ξεκαθαρίσει και θα είναι ο Ολυμπιακός, η Βουλιαγμένη, ο Εθνικός και ο Άλιμος). Η κλήρωση θα γίνει στις 24 Απριλίου (ώρα 13:00), στα γραφεία της ΚΟΕ.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα, την Πέμπτη 9 Μαΐου θα διεξαχθούν οι τέσσερις προημιτελικοί των ανδρών, την Παρασκευή 10/5 οι ημιτελικοί σε άνδρες και γυναίκες και το Σάββατο 11/5 οι τελικοί, που θα αναδείξουν τους κυπελλούχους Ελλάδας για την περίοδο 2023-24.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογο εγχείρημα είχε γίνει και το 2021, πάλι στο Λαιμό, όταν η ΚΟΕ είχε διοργανώσει κατευθείαν final-8 στους άνδρες και final-4 στις γυναίκες, λόγω της πολύμηνης διακοπής που είχε προηγηθεί ελέω lockdown.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ