Στη Θεσσαλονίκη το ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους U17

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας μας προσκαλεί στο ευρωπαϊκό κύπελλο ξίφους μονομαχίας εφήβων/νεανίδων (U17), που έχει αναλάβει να διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 28-29 Ιανουαρίου του 2023.

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Ομοσπονδία:

Η πόλη της Μακεδονίας θα φιλοξενήσει το 9ο από τα 10 φετινά κύπελλα ξίφους μονομαχίας της κατηγορίας εφήβων/νεανίδων. Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο «Μίμης Τσικίνας» της ΧΑΝΘ. Το Σάββατο 28/1 θα διεξαχθεί το τουρνουά του ατομικού και την Κυριακή 29/1 θα διεξαχθεί το τουρνουά του ομαδικού. Οι συμμετοχές φτάνουν τις 296 στο σύνολο, γεγονός που μετατρέπει τη διοργάνωση σε πραγματική γιορτή της ξιφασκίας. Στις 18 πίστες θα αγωνιστούν συνολικά 156 έφηβοι από 19 διαφορετικές χώρες και 140 νεάνιδες από 17 διαφορετικές χώρες. Πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος είναι η δεύτερη διαδοχική χρονιά που διεξάγεται η συγκεκριμένη διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με την EFC. Θα είναι όμως η πρώτη φορά διαχρονικά που η χώρα μας υποδέχεται τόσους αθλητές και αθλήτριες σε διεθνή διοργάνωση ξιφασκίας.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με πολυπληθή ομάδα τόσο στους εφήβους όσο και στις νεάνιδες. Τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν 60 έφηβοι και 46 νεάνιδες από τους συλλόγους ανά την Ελλάδα που έχουν αφιερωθεί στο ξίφος μονομαχίας. Ανάμεσα στους αθλητές που θα μας εκπροσωπήσουν θα είναι ο Κωνσταντίνος Καραμπάσης (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που βρίσκεται στο Νο3 της Ευρώπης αυτή τη στιγμή αλλά και ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος (ΑΟ Αρίστων Παιανίας) που βρίσκεται στο Νο28 της Ευρώπης. Η χώρα μας ως διοργανώτρια έχει αυξημένες υποχρεώσεις και ως προς τη διαιτησία, στην ομάδα της οποίας έχουν δηλωθεί έντεκα Έλληνες και μία Ελληνίδα.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου έλαβε χώρα η τελική σύσκεψη στις εγκαταστάσεις. Αναλυτικότερα ο Χρήστος Γρόλλιος, μέλος του ΔΣ της ΕΟΞ και πρόεδρος της επιτροπής Βορείου Ελλάδος, και ο Πέτρος Τσώκας, τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας συνάντησαν στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ (κλειστό γυμναστήριο «Μίμης Τσικίνας») το Δήμητρη Καραΐσκο, γενικό διευθυντή της ΧΑΝΘ, και κατέγραψαν όλες τις τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες που αφορούν την εγκατάσταση. Το κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ, ακριβώς δίπλα στο Λευκό Πύργο, θεωρείται δικαίως μια απο τις αρτιότερες αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης. Ο χώρος ο οποίος θα είναι διαθέσιμος αργά το απόγευμα της Παρασκευής 27/1, θα φιλοξενήσει συνολικά 18 (17+1 τελικού) αγωνιστικές πίστες ξιφασκίας για πρώτη φορά στην ιστορία του. Το σύνολο των εγκαταστάσεων, η είσοδος, ο χώρος στάθμευσης, η υποδοχή, οι βοηθητικοί χώροι, ο χώρος των διαιτητών, η γραμματεία, το κυλικείο, τα αποδυτήρια και οι κερκίδες χωρητικότητας άνω των 1000 ατόμων, είναι 100% έτοιμες να υποδεχθούν τους ξιφομάχους μας και τους φιλάθλους της ξιφασκίας. Όλα συνηγορούν στο γεγονός ότι όσοι επιλέξουν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο U17 στη ΧΑΝΘ θα απολαύσουν ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ