Στα ημιτελικά ο Ντούσκος, μια ανάσα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στον ημιτελικό του σκιφ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Βελιγράδι, προκρίθηκε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο τερμάτισε πρώτος στην προημιτελική σειρά του με χρόνο 7:08.00. Την πρόκριση στον τελικό τελικό και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα διεκδικήσει το ερχόμενο Σάββατο (09/08). Την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού εξασφαλίζουν οι εννέα καλύτεροι σκιφίστες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Το ελληνικό πλήρωμα στο διπλό σκιφ Θανάσης Παλαιοπάνος και Γιάννης Καλανδαρίδης έμειναν εκτός πρόκρισης. Αν και ξεκίνησαν από την 3η θέση στα 500μ., στη συνέχεια υποχώρησαν στην για να τερματίσουν 5οι τελικά με χρόνο 6:59.74. Θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα δυο τελευταία εισιτήρια για το Παρίσι από την τελική Προολυμπιακη Ρεγκάτα που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά.

Για μόλις 13 δέκατα του δευτερολέπτου, οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής έχασαν την 3η θέση στον προημιτελικό και την πρόκριση στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών του Παγκοσμίου
Πρωταθλήματος και δε θα μπορέσουν να διεκδικήσουν από το Βελιγράδι το ένα από τα επτά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ωστόσο, θα έχουν την ευκαιρία σε δυο προολυμπιακές ρεγκάτες της επόμενης χρονιάς να διεκδικήσουν ένα από τα τέσσερα εναπομείναντα εισιτήρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ