Σώθηκε η Χίος, υποβιβάστηκε ο Βόλος

Ο ΝΟ Χίου παρέμεινε στην Α1 Πόλο Ανδρών, καθώς επικράτησε με 7-5 του ΟΥΚ Βόλου για το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι στα πλέι-άουτ.

Σε ένα συναρπαστικό ματς που διεξήχθη στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, ο ΝΟ Χίου κατάφερε να «αποδράσει» με το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΟΥΚ Βόλου για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς μεταξύ τους στα πλέι-άουτ της Α1 Πόλο Ανδρών, κάνοντας έτσι το 2-0.

Ο αγώνας ήταν κλειστός και οι άμυνες «σφιχτές». Το τελικό σκορ της κανονικής περιόδου διαμορφώθηκε στο 3-3 και έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο ΟΥΚ έχασε δύο εκτελέσεις με τους Χάλαμ και Ιωαννίδη, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ομάδα της Χίου να επιβληθεί. Αυτή το εκμεταλλεύτηκε και έτσι πανηγύρισε την παραμονή της στην κατηγορία.

Η διαδικασία των πέναλτι: Γαβαλάς απέκρουσε ο Σιορδίλης, Χάλαμ απέκρουσε ο Χόλαντ, Χαλατζιάν 3-4, Δ. Στεργίου 4-4, Χριστοφορίδης 4-5, Ιωαννίδης δοκάρι, Μ. Καρακούρος 4-6, Κουφιδάκης 5-6 και Καλαργυρός 5-7.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ – ΝΟ ΧΙΟΥ 5-7 (κ.α. 3-3, πέν. 2-4)

Οκτάλεπτα: 0-0, 2-0, 0-2, 1-1, πέν. 2-4.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Πλατανιώτης): Σιορδίλης, Νικηφορίδης, Γκανάτσιος, Στεργίου Δ. 1, Ιωαννίδης, Μαρινάγης, Στεργίου Γ. 1, Βλιώρας, Κουφιδάκης 1, Αράγια 1, Μαρινάγης, Βασιλούδης, Νάσιος, Μπομπός 1 και Χάλαμ.

ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Ντόσκας): Χόλαντ, Μιμίδης Στ., Χαλατζιάν 3, Γδύσης, Παππάς Κ., Παππάς Αλ., Κανδιόγλου, Χριστοφορίδης 1, Κόλλιας, Καλαργυρός 2, Γαβαλάς Ιω., Καρακούρος Ιω. και Καρακούρος Μιχ. 1.

Διαιτητές: Μοιράλης, Κουρτίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ