Σίσκος: «Μεγάλη πρόκληση ο τελικός, χαρούμενος που θα το βιώσω»

Πριν καν κλείσει τα 19 του χρόνια, ο Απόστολος Σίσκος εξασφάλισε την πρόκριση σε έναν τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης, παίρνοντας την έκτη θέση στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο στη Ντόχα. Ο νεαρός Έλληνας πρωταθλητής δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την κούρσα του αλλά απέδωσε τα όποια λάθη του στο άγχος και εξέφρασε την ανυπομονησία του για τον σημερινό (16/2, 18:59) τελικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής:

«Η αλήθεια είναι ότι, παρά το γεγονός ότι ήταν πιο αργή η επίδοσή μου, κρατάω ότι θα βρεθώ στον μεγάλο τελικό. Ήμουν λίγο πιο αγχωμένος από το πρωί, γιατί δημιούργησα κάποιες προσδοκίες για τον εαυτό μου, όποτε αυτό αυτομάτως μου προκάλεσε λίγο άγχος. Παρόλα αυτά ήταν μια πολύ ωραία κούρσα, σίγουρα έγιναν κάποια λάθη και πιστεύω ότι ήταν λόγω του άγχους, τα οποία αύριο θα κάτσω να ξεκουραστώ και με καθαρό μυαλό θα προσπαθήσω να τα διορθώσω, ώστε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δύο κούρσες στο 1:56 νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό. Δείχνει ότι έχω κάνει προπόνηση και ότι έχει πιάσει τόπο. Οπότε αναμένουμε τον τελικό αύριο με μεγάλο χαμόγελο και ανυπομονησία. Ήμουν 13 με 15 χρονών όταν έβλεπα όλα τα μεγάλα ονόματα στους τελικούς και έλεγα πώς το κάνουν αυτοί. Είναι απίστευτο συναίσθημα και είμαι τρομερά χαρούμενος που θα το βιώσω και εγώ και θα τους ανταγωνιστώ στα ίσα. Είναι ακόμα μία μεγάλη πρόκληση και στόχος είναι το 1:56. Βέβαια, όταν είσαι σε έναν τελικό τα πάντα μπορούν να παίξουν ρόλο και σίγουρα είναι μια διαφορετική κούρσα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ