Ράφτης: «Ο Λευτέρης Πετρούνιας έδειξε ξανά ότι είναι πραγματικός μαχητής»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αμβέρσας και “σφράγισε” το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024.

Ο προπονητής του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρης Ράφτης, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΓΟ, τόνισε πως ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Τόκιο στοχεύει σε ακόμη πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις ενόψει του 2024.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Ράφτης τόνισε:

«Η ένταση σ’ αυτόν τον αγώνα ήταν τρομακτική επειδή οι απαιτήσεις ήταν πολύ μεγάλες. Δεν θα μπορούσα όμως να περιμένω διαφορετική αντίδραση από τον αθλητή μου, που έδειξε ξανά ότι είναι πραγματικός μαχητής. Κάναμε τη δουλειά μας, πήραμε το μετάλλιο και την πρόκριση που θέλαμε. Μας κέρδισε ο Γιανγκ Λιου επειδή το τελευταίο αιώρημα του Λευτέρη δεν ήταν πολύ καλό και δώσαμε αφορμή στους κριτές να χαμηλώσουν τον βαθμό της εκτέλεσής του. Πέρα από αυτό, πάντως, ήταν εξαιρετικός. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, αλλά φάνηκε ότι έχουμε δυναμική να κερδίσουμε τον Κινέζο την επόμενη φορά. Για όλα αυτά που πετύχαμε εδώ, είμαστε ευτυχισμένοι!».

Και πρόσθεσε: «Η εξασφάλιση της πρόκρισης μας επιτρέπει να ηρεμήσουμε. Θα έχουμε σχεδόν έναν χρόνο για να προετοιμαστούμε όπως θέλουμε. Είναι κάτι που μας είχε λείψει από το 2018 μέχρι πέρσι, επειδή κάθε φορά κατεβαίναμε στους αγώνες είτε με προβλήματα τραυματισμών είτε σε φάση αποκατάστασης από χειρουργική επέμβαση. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, του χρόνου θα δούμε τον πραγματικό Λευτέρη, αυτόν του πρώτου παγκόσμιου τίτλου».

Ο προπονητής της Εθνικής ανδρών αναφέρθηκε και στους υπόλοιπα μέλη της ελληνικής ομάδας στην Αμβέρσα, εξαίροντας την προσπάθειά τους παρότι το αποτέλεσμα δεν ήταν το ιδανικό: «Ο Νίκος Ηλιόπουλος έκανε αρκετά καλή εμφάνιση μέχρι το τελευταίο όργανο, όταν κατέρρευσε στους κρίκους επειδή κάτι δεν πήγαινε καλά με τις λαβές του. Ήταν πολύ δύσκολη η πρόκριση, το βαθμολογικό όριο πήγε πολύ ψηλά. Είμαι περήφανος για την προσπάθειά του, το ίδιο και για τον Στέφανο Τσολακίδη, που προσπαθεί να εξελίξει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στο δίζυγο. Θέλουμε πολλή υποστήριξη για να φτάσουμε εκεί που μπορούμε, Δυστυχώς εμείς δεν έχουμε ούτε σε φωτογραφίες τις υποδομές που διαθέτουν άλλοι ανταγωνιστές, προσπαθούμε έχοντας πολύ λίγα μέσα στη διάθεσή μας».

Ο τεχνικός που έχει συνδέσει το όνομά του με επτά από τα δώδεκα ελληνικά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα ενόργανης (τέσσερα με τον Πετρούνια και τρία με τον Μάρα), αποκάλυψε επίσης ότι η μασκότ της διοργάνωσης ήταν ο… καλός οιωνός για το επιτυχημένο αποτέλεσμα του Πετρούνια: «Στο πρώτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βέλγιο, το 2001 στη Γάνδη, είχα αγοράσει για ενθύμιο ένα κουκλάκι με τη μασκότ της διοργάνωσης, τον Gymbo, και αποδείχθηκε γούρικο επειδή ο Μάρας κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Φέτος ξαναείδα εδώ την ίδια μασκότ και σκέφτηκα ότι κάποιος μου κάνει πλάκα! Ξαναπήρα έναν Gymbo και το γούρι έπιασε ξανά… ».//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ