“Χάλκινοι” Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζής! (video)

Λίγα λεπτά μετά την επιτυχία των Κοντού και Φίτσιου η γαλανόλευκη θα ξανανέβαινε στον ιστό των νικητών προς τιμήν των Πέτρου Γκαϊδατζή και Αντώνη Παπακωνσταντίνου που στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών τερμάτισαν στην 3η θέση μετά από πού μεγάλο συναγωνισμό χάνοντας ουσιαστικά το ασημένιο για εκατοστά του δευτερολέπτου από την Ιταλία και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ελλάδα είχε να κατακτήσει μετάλλιο σε αυτό το αγώνισμα από το 2012 στο Βαρέζε όταν οι ΜαγδανήςΓιάνναρος είχαν πάρει το χρυσό. Έτσι στο συγκεκριμένο αγώνισμα στα Ευρωπαϊκά φτάσαμε τα έξι μετάλλια 3 χρυσά, 2 ασημένια κι ένα χάλκινο. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 6:15.99, οι Ιταλοί πήραν τη 2η θέση σε 6:15.06 ενώ το χρυσό κατέκτησε η Ελβετία με 6:13.81.

Πλέον με τα δυο αυτά μετάλλια η Ελλάδα φτάνει τα 36 στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών από το 2007 και μετά εκ των οποίων 21 χρυσά, 11 ασημένια και 4 χάλκινα. Ένας αριθμός όμως που μπορεί να αυξηθεί αφού σήμερα (28/05) ο Στέφανος Ντούσκος έχει παρουσία του στον τελικό όπου θα διεκδικήσει ακόμη ένα μετάλλιο.

Αντίθετα η Ευαγγελία Φράγκου δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό του σκιφ γυναικών, πήρε την 6η θέση και αγωνίστηκε στον τελικό Β.//

 


 

Η απονομή των χάλκινων Γκαϊδατζή-Παπακωνσταντίνου:ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ