“Αυλαία” με Πλατανιώτη και ντουέτο στην Ντόχα

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης ανοίγει το… χορό των ελληνικών συμμετοχών στο 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που… σηκώνει αυλαία την Παρασκευή (02/02).

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη θα ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ συμμετοχών στη διοργάνωση, φτάνοντας τις οκτώ (όσες έχουν η Αντιγόνη Ρουμπέση και ο Σπύρος Γιαννιώτης), αγωνιζόμενη το πρωί στον προκριματικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο, ενώ το μεσημέρι θα αρχίσει τις προσπάθειές της και στο ντουέτο, με παρτενέρ τη Σοφία Μαλκογεώργου και μεγάλο στόχο την εξασφάλιση μίας θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο προκριματικός του τεχνικού σόλο αρχίζει στις 8:30 π.μ. (ώρα Ελλάδας) και συμμετοχή έχουν δηλώσει 27 αθλήτριες, με την Πλατανιώτη να παρουσιάζει το πρόγραμμά της προτελευταία, πριν τη Βασιλική Αλεξανδρή, που αγωνίζεται με τη σημαία της Αυστρίας. Οι δώδεκα καλύτερες θα προκριθούν στον τελικό του Σαββάτου (03/02), με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να είναι ανάμεσα στα φαβορί, έχοντας κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο το 2022 στη Βουδαπέστη, ενώ πέρυσι στη Φουκουόκα ήταν τέταρτη.

Στη 1 το μεσημέρι αρχίζει ο προκριματικός στο τεχνικό πρόγραμμα του ντουέτου, όπου η Πλατανιώτη και η Μαλκογεώργου θα επιδιώξουν να κάνουν το πρώτο από τα τέσσερα βήματα που απαιτούνται, για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ελληνικό δίδυμο, που πέρυσι ήταν έκτο στο αντίστοιχο αγώνισμα, θα αγωνιστεί 38ο μεταξύ των 42 ζευγαριών που έχουν δηλωθεί, με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος για τη Δευτέρα (05/02). Το εισιτήριο για το Παρίσι θα πάρουν οι τρεις χώρες με το καλύτερο άθροισμα βαθμολογιών σε τεχνικό και ελεύθερο πρόγραμμα, χωρίς να υπολογίζονται οι δέκα που έχουν ήδη προκριθεί (Γαλλία, Αυστρία, Μεξικό, ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Αίγυπτος, Νότια Αφρική, Αυστραλία και Νέα ζηλανδία) και οι πέντε που θα περάσουν στο ομαδικό και αυτόματα θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς και στο ντουέτο.

Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου της Ντόχα:

Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου

Καλλιτεχνική Κολύμβηση

08:30 Σόλο Γ – τεχνικό πρόγραμμα (Προκριματικός) –Πλατανιώτη–
11:15 Σόλο A – τεχνικό πρόγραμμα (Προκριματικός)
13:00 Ντουέτο Γ – τεχνικό πρόγραμμα (Προκριματικός) –Πλατανιώτη/Μαλκογεώργου–

Καταδύσεις

09:00 1μ. Γ (Προκριματικός)
14:30 Μικτό Ομαδικό 3μ./10μ. (ΤΕΛΙΚΟΣ)
18:00 1μ. Γ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ