Πυγμαχία: Δεν κήρυξε εκλογές η παγκόσμια ομοσπονδία

 

Το άθλημα βρίσκεται στον “αέρα” ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, με τον Ρώσο πρόεδρο να πείθει τα μέλη της ΙΒΑ να καταψηφίσουν το ενδεχόμενο πρόωρης ψηφοφορίας.

Το μέλλον της πυγμαχίας βρίσκεται σε κίνδυνο, όσον αφορά τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη γενική συνέλευση της Κωνσταντινούπολης.

Ο πρόεδρος της ΙΒΑ, Ουμάρ Κρέμλεφ, έπεισε 106 από τα 142 μέλη του αθλήματος να μην προκηρύξουν νέες εκλογές. Ο έτερος πόλος, ο Ολλανδός Μπόρις βαν ντερ Βορστ, δεν κατάφερε να οδηγήσει τα μέλη σε νέα ψηφοφορία, κάτι που ζητούσε και η ΔΟΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατάφερε να αψηφήσει και την απόφαση του CAS για επανεκλογή, καθώς και να πετύχει την αποβολή της Ομοσπονδίας της Ουκρανίας από τη διαδικασία. Η εν λόγω διαδικασία αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και καθυστέρησε για περισσότερο από μία ώρα, ώστε να ψηφίσουν επιπλέον 24 ομοσπονδίες.

Αναλυτικά όσα ανέφερε μέλος της ΔΟΕ, που έχει απειλήσει και με αποκλεισμό την Ομοσπονδία:

«Η ΔΟΕ είναι βαθιά ανήσυχη με τις τελευταίες εξελίξεις. Το ότι δεν έγιναν εκλογές, αλλά μόνο ψηφοφορία για να να μην πραγματοποιηθούν, συν το γεγονός ότι απέβαλαν την Ουκρανική ομοσπονδία, δείχνει την χαοτική κατάσταση που επικρατεί.

Η απόφαση να μείνει εκτός προγράμματος η πυγμαχία παραμένει, ενώ δεν θα έχει δικαίωμα η παγκόσμια ομοσπονδία να διοργανώσει το τουρνουά του 2024 στο Παρίσι».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ