Πρώτος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος στο Καστελλόριζο (ΦΩΤΟ)


Ιστορία θα γραφτεί στις 11 και 12 Ιουνίου 2022 στο ακριτικό νησί.


Για πρώτη φορά στην ιστορία του ορεινού τρεξίματος, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ), o Δήμος Μεγίστης Καστελλορίζου σε συνδιοργάνωση με την ομάδα «Τρεις Λαλούν και Δυό Χορεύουν», θα διοργανώσει τον πρώτο Διεθνή Αγώνα Ορεινού τρεξίματος «Rock Solid» στις 11 και 12 Ιουνίου 2022.

Στο Νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης θα βρεθούν ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές, όπως και δρομείς όλων των επιπέδων και κατηγοριών. Δίπλα στη φύση θα έχουν την ευκαιρία να διανύσουν 5 και 10 χιλιόμετρα μια εξαιρετικής διαδρομής σε ένα μοναδικής ομορφιάς και γεωγραφικής σημασίας τοπίο.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, στις 11 Ιουνίου, διεξάγεται ο αγώνας της διαδρομής των 5 χλμ., ενώ η εκκίνηση θα δοθεί από το γραφικό λιμάνι του Καστελλορίζου, με τα εντυπωσιακά βαμμένα αρχοντικά. Συνεχίζει μέσα από τα καλντερίμια του νησιού, και σκαρφαλώνει στο βουνό από τα περίφημα «400 σκαλιά». Πάνω στον βράχο, η διαδρομή περνάει από το μοναστήρι του Άη Γιώργη του Βουνιού, περιοχή που περιστοιχίζεται από τεράστιες φυσικές πλάκες, συνεχίζει μέσα στο απόκοσμο βραχώδες πλατό περνώντας από αρχαία πατητήρια και στέρνες, μυκηναϊκούς τάφους, κυκλώπεια τείχη, παλιές πέτρινες αγροικίες, κι εγκαταλελειμμένα ιταλικά κι βρετανικά στρατόπεδα. Κατεβαίνοντας από τον βράχο, τα τελευταία μέτρα εκτείνονται κατά μήκος του ήσυχου κόλπου στο Μανδράκι, το λιμάνι που ύμνησε ο David Gilmour στο τραγούδι On an Island. Ακολουθώντας το περιμετρικό πλακόστρωτο μονοπάτι, με τα τουρκικά παράλια και την κωμόπολη του Κας να εκτείνονται στο βάθος, οι δρομείς θα περάσουν κάτω από τον σμιλεμένο στον βράχο Λυκιακό Τάφο, στην σκιά του μεσαιωνικού κάστρου που δεσπόζει. Περνώντας μπροστά από το εμβληματικό Παλαιό Τζαμί, θα έχουν πλησιάσει στο στόχο τους, στο σημείο τερματισμού στο λιμάνι. Την ίδια ημέρα Σάββατο 11 Ιουνίου, διοργανώνεται παράλληλα και το «Kids’ Trail Run», σε μία διαδρομή 1,3 χλμ. κι απευθύνεται σε όλα τα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της διοργάνωσης, 12 Ιουνίου, θα διεξαχθεί ο αγώνας των 10 χλμ. για προπονημένους δρομείς. Η εκκίνηση θα δοθεί στο λιμάνι και η διαδρομή θα περνάει κυρίως μέσα από τον ορεινό όγκο του νησιού, την περιοχή Μούντα, ακολουθώντας ένα δίκτυο φυσικών μονοπατιών αλλά και σε τμήματα ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Μία μοναδική διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς, μέσα από πλούσια βλάστηση, οδηγεί στο βόρειο τμήμα του νησιού, στο οποίο προβάλλει η μοναδική θέα της νήσου Ρω. Στη συνέχεια η διαδρομή φτάνει έως τα 400 σκαλοπάτια και στη συνέχεια ακολουθεί η διαδρομή των 5 χλμ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ