Πρωταθλητής Ευρώπης ο Κουγιουμτσίδης!

 

Το φαινόμενο της ελληνικής πάλης υπερασπίστηκε τον τίτλο του και αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης Κ23, γράφοντας ιστορία!

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έγινε… ο πρώτος παλαιστής που κατέκτησε δύο συνεχόμενα χρυσά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και τρία συνεχόμενα ευρωπαϊκά!

Για να το πετύχει αυτό το φαινόμενο της ελληνικής πάλης έδειξε όλες τις αρετές του, δεν τα παράτησε ποτέ και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παγκόσμιου πρωταθλητή Βλαντιμέρι Γκαμκρελίτζε. Ο Γεωργιανός, που το 2023 είχε κερδίσει τον Έλληνα πρωταθλητή και κατέκτησε το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23, προηγήθηκε με 4-3.

Παρά το γεγονός ότι ο Κουγιουμτσίδης μάτωνε, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος ήταν εναντίον του, ο το ελληνικό φαινόμενο δεν τα παράτησε και στο τέλος δικαιώθηκε. Έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα με κατάθεση ψυχής πήρε δύο πόντους και πέρασε μπροστά στο σκορ με 5-4. Οι Γεωργιανοί έκαναν ένσταση την έχασαν κι έτσι δημιουργήθηκε το τελικό 6-4.

Το τέλος του χρόνου βρήκε την ελληνική αποστολή να πανηγυρίζει θερμά και τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη να πανηγυρίζει με την ελληνική σημαία στον ώμο.//

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ