Πρωταγωνιστούν οι Έλληνες ιστιοπλόοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας

Πολύ καλή εμφάνιση εξακολουθούν να πραγματοποιούν οι Έλληνες ιστιοπλόοι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Μπούζιος της Βραζιλίας.

Στα 420 οι πρωταθλήτριες κόσμου και Ευρώπης του 2023 Ιακωβίνα Κερκέζου – Δανάη Γιαννούλη είναι 4ες με 24 βαθμούς μεταξύ 21 σκαφών. Οι αθλήτριες του Ι.Ο.Π διεκδικούν μετάλλιο, δεδομένου ότι το δεύτερο σκάφος από το Ισραήλ έχει 20β. και το τρίτο από την Τουρκία 23β.

Συνολικά έχουν γίνει έξι κούρσες και στις δύο τελευταίες οι Ελληνίδες ιστιοπλόοι τερμάτισαν 6ες και 4ες αντίστοιχα.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των αγοριών τα αδέλφια Δημήτρης και Νίκος Σουρλατζής ανέβηκαν στην 5η θέση με 31 βαθμούς σε σύνολο 24 πληρωμάτων και διατηρούν τις ελπίδες τους να χτυπήσουν ακόμα και μετάλλιο.

Τα σκάφη από τη Γαλλία και την Ισπανία που είναι στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα έχουν 23 βαθμούς και το τέταρτο από τη Βραζιλία έχει 24 βαθμούς.

Στην πέμπτη και έκτη ιστιοδρομία οι αθλητές του Ν.Ο.Τ. Καλλιθέας τερμάτισαν 3οι και 7οι αντίστοιχα.

Στα ILCA6 γυναικών μετά από έξι ιστιοδρομίες η Αργυρώ Κουραβέλου είναι 9η με 49 βαθμούς σε σύνολο 45 σκαφών. Στις δύο τελευταίες κούρσες η ιστιοπλόος του Ν.Ο. Βουλιαγμένης τερμάτισε 16η και 9η αντίστοιχα.

Στα ILCA6 αγοριών τα 48 σκάφη έχουν τρέξει έξι ιστιοδρομίες και ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης είναι 17ος με 75 βαθμούς. Στην πέμπτη και έκτη κούρσα τερμάτισε 9ος και 26ος αντίστοιχα.

Στα iQFOiL τα 32 σκάφη έχουν τρέξει 12 ιστιοδρομίες και ο Πέτρος Κονταρίνης βελτίωσε αισθητά τη θέση του και πλέον είναι 10ος με 113 βαθμούς. Στις τέσσερις τελευταίες κούρσες ο αθλητής του Αθηναϊκού Ν.Ο. ήταν 11, 11, 3 και 8 αντίστοιχα.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου.//ΑΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ