Πρόκριση για Γκολομέεβ | Στα ημιτελικά Μπίλας και Δαμασιώτη (video)

Οι ελληνικές συμμετοχές συνέχισαν δυναμικά στην 6η μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου στα 50 μέτρα ελεύθερο.

Πρωινή κούρσα κάτω από τα 22 δευτερόλεπτα έκανε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, παίρνοντας εύκολα την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου στα 50μ. ελεύθερο. 

Ο Έλληνας κολυμβητής ήταν νικητής στην 9η προκριματική σειρά του αγωνίσματος με 21.95 και προκρίθηκε με τον δεύτερο καλύτερο χρόνο συνολικά, πίσω μόνο από τον Ιρλανδό Σέιν Ράιαν (21.82). 

Παρών στους απογευματινούς (19:54) ημιτελικούς θα είναι και ο Στέργιος Μπίλας, που πέρασε οριακά (15ος) με 22.26, αλλά σίγουρα μπορεί να κολυμπήσει πιο γρήγορα. Ο Οδυσσέας Μελαδίνης κατετάγη 23ος με 22.45.

Λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου και την επίτευξη του ορίου για τους Ολυμπιακούς στα 100μ. πεταλούδα, η Γεωργία Δαμασιώτη έκανε μία σχετικά χαλαρή κούρσα στα 200μ. πεταλούδα και με χρόνο 2:12.64 προκρίθηκε στους απογευματινούς ημιτελικούς (20:56) ως πέμπτη. 

Συνολικά ήταν έβδομη, αλλά με τέσσερις αθλήτριες από την Ουγγαρία στις πρώτες πέντε θέσεις, εκ των οποίων προκρίνονται μόνο οι δύο.//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ