Πολύ καλή εμφάνιση για τους Έλληνες αθλητές κωπηλασίας – Τρομερός ξανά ο Ντούσκος

 

Τα τέσσερα από τα έξι ελληνικά πληρώματα που ρίχτηκαν στη μάχη για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας, κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας ξεκίνησε σήμερα (11/08) στο Μόναχο, με τους Έλληνες αθλητές να κάνουν τη δική τους προσπάθεια για μία θέση, αρχικά, στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τέσσερα από τα έξι πληρώματά μας προκρίθηκαν απευθείας στα ημιτελικά, με τον Στέφανο Ντούσκο να κάνει την αρχή. Ένα χρόνο μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Aγώνες του Τόκιο, βρέθηκε στην πρώτη του επίσημη αναμέτρηση και πήρε την πρώτη θέση στον προκριματικό γύρο του σκιφ. Ο Έλληνας αθλητής έκανε τον καλύτερο χρόνο από όλους τους συμμετέχοντες (7:41:36) και η εν λόγω επίδοση του έδωσε την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του Σαββάτου (13/08).

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου βγήκε επίσης πρώτος στο σκιλ ελ βαρών με χρόνο 7:45:47, περνώντας επίσης απευθείας στα ημιτελικά του Σαββάτου, ενώ και η Ευαγγελία Αναστασιάδου κατέκτησε την πρώτη θέση στο σκιφ γυναικών με χρόνο 8:43:50, προκρινόμενη και αυτή στον ημιτελικό.

Στα διπλά τώρα οι Γιάννης Καλανδρίδης και Θανάσης Παλαιοπάνος πήραν τη 2η θέση και την πρόκριση στα ημιτελικά με χρόνο 6:54:95. Η δίκωπος των γυναικών που απαρτίζονταν από τις Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Φράγκου πήρε τη 3η θέση στον προκριματικό με χρόνο 7:59:26 και αύριο θα συμμετάσχουν στον επαναληπτικό για μία θέση στα ημιτελικά.

Πράγμα που θα κάνει και η Ζωή Φίτσιου, που τερμάτισε και αυτή 3η στο σκιφ ελ βαρών γυναικών, με χρόνο 8:46:58.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ