Πόλο: Οι 15 εκλεκτοί για το Ευρωπαϊκό U19

 

Ολοκληρώνονται οι διοργανώσεις της υδατοσφαίρισης, με το Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που διεξάγεται στο Μαυροβούνιο από τις 18 έως τις 25 Σεπτεμβρίου και έγινε γνωστή η ελληνική αποστολή.

Με στόχο το μετάλλιο σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, αναχωρεί αύριο η Εθνική Πόλο Νέων Ανδρών για το Μαυροβούνιο και συγκεκριμένα την Ποντγκόριτσα, όπου θα πραγματοποιηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U19.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Μαχαίρας, κάλεσε τους εξής:

Βαγγέλης Πούρος, Γιάννης Καρακούρος, Γιάννης Τόττης, Δημήτρης-Πρόδρομος Μπουζαλάς, Νίκος Γκίλλας, Σπύρος Λυκούδης, Νεκτάριος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Αλμύρας, Χρήστος Μπιτσάκος, Νίκος Καστρινάκης, Σεμίρ Σπάχιτς, Κώστας Κανδανολέων, Τάσος Μυρίλος, Ανδρέας Μπιτσάκος, Απόστολος Γεωργαράς.

Η ελληνική ομάδα αγωνίζεται στον Α΄ όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Ρουμανία (Κυριακή 18/9, 12:40), την Σερβία (Δευτέρα 19/9, 17:20) και την Γερμανία (Τρίτη 20/9, 10:00). Ο πρώτος του ομίλου προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά. Οι δεύτεροι με τους τρίτους των ομίλων διασταυρώνονται χιαστί και δίνουν αγώνα για μία θέση στην οκτάδα.

Οι άλλοι όμιλοι:

Α΄ Ομιλος: Ισπανία, Ολλανδία, Μάλτα, Τσεχία
Β΄ Ομιλος: Κροατία, Ιταλία, Γεωργία, Σλοβακία
Δ΄ Ομιλος: Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Γαλλία, Τουρκία

Η Ελλάδα μετέχει για 25η φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση (από το 1970), έχοντας στη συλλογή της τρία μετάλλια: χάλκινο το 1992 (Σοπρόν), αργυρό το 2000 (Λούνεν) και χρυσό το 2018 (Μινσκ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ