Πινγκ πονγκ: Αναχωρούν για το Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων οι Έλληνες διεθνείς

Το ίδιο έντονα και δυναμικά συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα η καλοκαιρινή περίοδος διεθνών αγώνων για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Μετά το Europe Trophy ανδρών και την κορυφαία διάκριση του Παναθηναϊκού με την κατάκτηση του τίτλου, καθώς και τη γεμάτη αγωνιστική παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων ελάχιστες ημέρες νωρίτερα, έρχεται το καθιερωμένο Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων. Θα διεξαχθεί στην Αλμπένα της Βουλγαρίας από την Τετάρτη 05 έως την Κυριακή 09/06 και με 12 αθλητές κι αθλήτριες η χώρα μας θα επιδιώξει και φέτος υψηλά πλασαρίσματα και μετάλλια. Ο θεσμός γίνεται για 31η χρονιά και περιλαμβάνει το ομαδικό και τα ατομικά αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του διπλού μικτού. Επιστρέφει στην παραθαλάσσια πόλη της Βουλγαρίας μετά την περσινή πολύ πετυχημένη διεξαγωγή στην Ορεστιάδα και θα συγκεντρώσει ξανά 11 χώρες-μέλη της Βαλκανικής Ένωσης του αθλήματος (BTTU). Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής αναχωρεί νωρίς αύριο 04/06 το πρωί αεροπορικώς από την Αθήνα και θα συναντηθεί με το υπόλοιπο στην Αλεξανδρούπολη για να συνεχίσουν όλοι μαζί οδικώς για την Αλμπένα.

Τα γαλανόλευκα χρώματα θα παρουσιάσουν πλήρη σύνθεση σε εφήβους, παίδες και κορασίδες, ενώ δεν συμπληρώθηκε η ομάδα στις νεάνιδες. Τα εκπροσωπούν οι έφηβοι Αλέξανδρος Μαδέσης (αθλητής της ΑΕΚ), Ευστάθιος Μανωλόπουλος (ΟΕΑ Ρεθύμνου), Γιάννη Κούτρα (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου), Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Αθηνά Μαγκουφάνας), η νεάνιδα Ζωή Καζάκου (ΓΑΟ Πειραιά), οι παίδες Κώστας Φάκαρος (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά), Γιάννης Κιοσελόγλου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου), Κωνσταντίνος Αλεξούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας), Θεοφάνης Μήτκας (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) και οι κορασίδες Βασιλική Μπουλά (ΟΑ Χανίων), Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων) και Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας). Υπεύθυνοι προπονητές των ομάδων είναι οι σωματειακοί Χρήστος Βατσακλής από την Αθηνά Μαγκουφάνας (για τους εφήβους), Δημήτρης Παπαδημητρίου από τον ΑΟ Ταταύλα (στους παίδες) και Ρούλα Λαμπρινίδη από τον Ωρίωνα Χίου (στις κορασίδες), ενώ στη Βουλγαρία μεταβαίνουν επίσης ο προπονητής του ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας Μανώλης Αλαρούπι για τον Αλεξούδη και ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Παύλος Τελόπουλος για τον Μήτκα. Μέσα από τις αυριανές κληρώσεις θα γίνουν γνωστοί οι αντίπαλοι της Ελλάδας στα γκρουπ του ομαδικού, τα οποία ανοίγουν το αγωνιστικό πρόγραμμα. Την Τετάρτη θ’ ακολουθήσουν οι κληρώσεις των ατομικών με το απλό να περιλαμβάνει επίσης γκρουπ στην πρώτη φάση.//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ