Περίπατος Κυνηγάκη στα 10χλμ. | H Μητσάκου το χρυσό στις γυναίκες

Ο Αλκης Κυνηγάκης ολοκλήρωσε το… sweep στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, που διεξήχθη στη Βουλιαγμένη, καθώς επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση και στον αγώνα των 10χλμ.

Ο Ελληνας κολυμβητής, που προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάλυψε την απόσταση σε 1ωρ.54:46.9, έχοντας διαφορά άνω των οκτώ λεπτών από τον επόμενο αθλητή. Ο Κυνηγάκης είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και στα 5χλμ., αλλά και στο ομαδικό με τον ΑΟ Παλαιού Φαλήρου. Δεύτερος ήταν ο Γιάννης Μαυρογένης του ΑΝΟ Γλυφάδας με 2ωρ.03:03.7 και τρίτος ο Φίλιππος Θεοφιλόπουλος του Παλαιού Φαλήρου με 2ωρ.03:04.5.

Στις γυναίκες έγινε, όπως και στα 5χλμ., μεγάλη μάχη, με τη Χρυσούλα Μητσάκου να παίρνει αυτή τη φορά τη… ρεβάνς από τη Νεφέλη Γιαννοπούλου και να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ελλάδας. Η κολυμβήτρια του Παλαιού Φαλήρου τερμάτισε σε 2ωρ.12:32.1, νικώντας με διαφορά τριών δεκάτων του δευτερολέπτου την αθλήτρια του Ολυμπιακού (2ωρ.12:32.4), η οποία είχε νικήσει στα 5χλμ., επίσης με ελάχιστη διαφορά. Η Ξανθή Μητσάκου του Παλαιού Φαλήρου ήταν τρίτη με 2ωρ.12:34.9 και διαφορά 0.7 δευτερολέπτων από την Καλλιόπη Κανόγκα του Ολυμπιακού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ