Ολυμπιακοί Αγώνες 2032: Στο “Lang Park” οι τελετές έναρξης και λήξης

Το στάδιο “Lang Park” θα φιλοξενήσει τις τελετές έναρξης και λήξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032, αφού η κυβέρνηση του Κουίνσλαντ απέρριψε τη Δευτέρα (18/3) την κατασκευή νέου γηπέδου ενταγμένο σε συνολικό έργο κόστους 2,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πόλη.

Η κυβέρνηση είχε θέσει προς εξέταση ένα σχέδιο για την ανοικοδόμηση του σταδίου κρίκετ “Gabba” της πόλης, για να φιλοξενήσει τις τελετές και το Στίβο στους Αγώνες, καθώς επίσης της κατασκευής ενός σταδίου 55.000 θέσεων στο Victoria Park, ανέφερε η
Australian Broadcasting Corporation“.

«Δεν συμφωνώ με αυτή τη σύσταση», είπε ο πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Στίβεν Μάιλς στους δημοσιογράφους στο Μπρίσμπεϊν.

«Όταν οι κάτοικοι παλεύουν με το κόστος στέγασης, δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω, ξοδεύοντας 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας για ένα νέο γήπεδο. Το Lang Park θα γίνει το Ολυμπιακό μας στάδιο. Αυτή η επιλογή θα μας επιτρέψει να το αναβαθμίσουμε σε ένα πρότυπο για να φιλοξενήσουμε μια φανταστική τελετή έναρξης και λήξης».

Το “Lang Park” έχει αυτή τη στιγμή χωρητικότητα 52.500 θεατές και φιλοξενεί αγώνες ράγκμπι και συναυλίες. Το Μπρίσμπεϊν έλαβε το 2021 το δικαίωμα να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032.//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ