Οι υποψήφιοι αντίπαλοι για τα πλέι οφ του Παγκοσμίου 2025

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη (24/1) ο βασικός γύρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα χάντμπολ των ανδρών, η τελική φάση του οποίου διεξάγεται στη Γερμανία, και η εθνική ομάδα έμαθε όλους τους υποψήφιους αντιπάλους της στα πλέι οφ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025.

Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα κατετάγη 23η στο EURO 2024 και θα βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης για το δεύτερο και τελευταίο μέρος της δεύτερης φάσης των πλέι οφ στην ευρωπαϊκή ζώνη.

Εκτός από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, στο β’ γκρουπ θα βρίσκονται οι υπόλοιπες ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 18-24 στο EURO 2024 (Γεωργία, Σερβία, Νησιά Φαρόε, Ελβετία, Ρουμανία και Βοσνία/Ερζεγοβίνη), καθώς και οι νικητές των τεσσάρων ζευγαριών για το πρώτο μέρος της δεύτερης φάσης των πλέι οφ στην ευρωπαϊκή ζώνη, οι αναμετρήσεις της οποίας θα διεξαχθούν στις 13-14 Μαρτίου και στις 16-17/3.

Αντίθετα, στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης θα βρίσκονται οι 11 ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7-17 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία. Η κλήρωση για το δεύτερο και τελευταίο μέρος της β’ φάσης των πλέι οφ στην ευρωπαϊκή ζώνη θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία, το τελευταίο Σαββατοκύριακο (27-28/1) του EURO 2024.

Τα γκρουπ δυναμικότητας έχουν ως εξής:

A’ ΓΚΡΟΥΠ

Πορτογαλία
Αυστρία
Νορβηγία
Ισλανδία
Κροατία
Ολλανδία
Ισπανία
Μαυροβούνιο
Τσεχία
Πολωνία
Βόρεια Μακεδονία

Β’ ΓΚΡΟΥΠ

Γεωργία
Σερβία
Νησιά Φαρόε
Ελβετία
Ρουμανία
ΕΛΛΑΔΑ
Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Σλοβακία ή Ισραήλ (α΄ μέρος β΄ φάσης πλέι οφ)
Εσθονία ή Ουκρανία (α΄ μέρος β΄ φάσης πλέι οφ)
Βέλγιο ή Ιταλία (α΄ μέρος β΄ φάσης πλέι οφ)
Φινλανδία ή Λιθουανία (α΄ μέρος β΄ φάσης πλέι οφ)

Την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2025 θα συνδιοργανώσουν Κροατία, Δανία και Νορβηγία το διάστημα 14 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου.//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ