Νέο προπονητικό καμπ της ΕΙΟ στα ILCA4

Το ένα μετά το άλλο συνεχίζονται τα προπονητικά καμπ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του "Athens International Sailing Center".

Μετά τα Οπτιμιστ, τα ILCA 6 και τα ILCA 7, η ΕΙΟ διοργανώνει καμπ για την κατηγορία ILCA 4 από 16 έως 19 Ιουνίου. Αυτό το καμπ γίνεται σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας και σε συνεργασία με τον περίφημο Κροάτη προπονητή Λούκα Ράντελιτς, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις κατηγορίες ILCA 6 και ILCA 7.

Θα λάβουν μέρος οι αθλητές της εθνικής ομάδας και όχι μόνο. Συνολικά 25 ιστιοπλόοι (16 αγόρια και 9 κορίτσια από 11 ομίλους).

Ο στόχος του καμπ είναι διπλός. Από τη μια να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν πληρέστερα οι ιστιοπλόοι που θα μας εκπροσωπήσουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας το διάστημα 22-30 Ιουνίου και από την άλλη η ανάδειξη ταλέντων. Ο Ράντελιτς θα έχει την ευκαιρία να κρίνει το επίπεδο των αθλητών και ανάλογα με την ηλικία τους να εισηγηθεί την προώθησή τους στις ολυμπιακές κατηγορίες ενόψει και των αγώνων του Λος Αντζελες το 2028.

Κατά γενική ομολογία τα προπονητικά καμπ της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας διεξάγονται σε μια περίοδο που οι ιστιοπλόοι μας τα έχουν μεγάλη ανάγκη, κερδίζουν πολλά πράγματα σε αγωνιστικό και πνευματικό επίπεδο και γι’ αυτό ζητούν την επανάληψή τους.

Από τη μεριά της η διοίκηση της ΕΙΟ εννοείται ότι πάντα είναι στο πλευρό των ιστιοπλόων και φυσικά θα συνεχίσει τη διοργάνωση ανάλογων καμπ, στα οποία διδάσκουν επαγγελματίες προπονητές και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ