Μνημόνιο κατανόησης με την Κίνα

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης στον τομέα του Αθλητισμού με τον υπουργό Γενικής Διοίκησης Αθλητισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής τους, Γκάο Ζίνταν, παρουσία του αντιπροέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου και της ομολόγου του, Σαν Τσουνλάν.

Προωθούνται οι σχέσεις συνεργασίας, αμοιβαίας κατανόησης και φιλίας μεταξύ των αθλητών και των λαών των δύο χωρών και αναπτύσσονται ακόμα περισσότερο, έπειτα από το Μνημόνιο που είχε υπογραφθεί το 2019 για την ενίσχυση της θέσης των Ατόμων με Αναπηρία στον αθλητισμό.

Ανταλλάσσονται καινοτόμες πρακτικές στο πεδίο της αντιμετώπισης του ντόπινγκ, στο οποίο η χώρα μας έχει αναγνωριστεί ως πρότυπο και πλέον –μετά και την πρόσφατη τιμητική εκλογή του κ. Αυγενάκη- έχει τη βαριά ευθύνη της εκπροσώπησης όλων των κρατών-μελών της ΕΕ στην Κεντρική Διοίκηση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA).

Επιπλέον, δημιουργούνται στέρεες βάσεις για συνεργασία σε εμβληματικές, διεθνείς διοργανώσεις, που θα ενισχύσουν περαιτέρω το κύρος και τον αθλητικό τουρισμό των δύο χωρών.//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ