Μίτινγκ του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης θα γίνει στην Αθήνα

 

Ένας αγώνας από τη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης για το 2023 θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα της χώρα μας, όπως γνωστοποίησε σήμερα (28/3) η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το μίτινγκ θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Από την πλευρά της, η World Aquatics έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της εφετινής σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης, το οποίο θα διεξαχθεί σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις, σε τρεις διαδοχικές εβδομάδες του Οκτωβρίου, με τρεις ημέρες… δράσης σε 50άρα πισίνα.

Το “World Aquatics Swimming World Cup 2023” θα κάνει… πρεμιέρα στο Βερολίνο το διάστημα 6-8 Οκτωβρίου, ενώ η επόμενη “στάση” του είναι στην Αθήνα το τριήμερο 13-15/10. Η “αυλαία” της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πέσει στη Βουδαπέστη το διάστημα 20-22 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ:

«Τη διοργάνωση ενός από την σειρά αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου Κολύμβησης 2023 που διοργανώνει η WORLD AQUATICS, ανέλαβε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Το πολύ σπουδαίο μίτινγκ θα διεξαχθεί τον προσεχή Οκτώβριο στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α., κολ.50μ.).

Το γεγονός αποτελεί μια τεράστια επιτυχία για τη χώρα μας. Πρόκειται για πολύ μεγάλη διοργάνωση της WORLD AQUATICS (πρώην FINA), η οποία έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, όπου συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα – αστέρια (ελίτ) της Παγκόσμιας κολύμβησης, επιτυγχάνονται σπουδαίες επιδόσεις και ενίοτε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια ρεκόρ.

Παράλληλα, αποτελεί αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2024».//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ