Μιλάνο-Κορτίνα 2026: Προειδοποίηση της ΔΟΕ για καθυστερήσεις από το χρονοδιάγραμμα

 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προειδοποίησε την Παρασκευή (23/2) τους διοργανωτές των Χειμερινών Αγώνων Μιλάνο-Κορτίνα 2026, ότι ορισμένα από τα έργα τους αντιμετωπίζουν «προκλητικά χρονοδιαγράμματα» δύο χρόνια πριν από τη διοργάνωση.

Η συντονιστική επιτροπή της ΔΟΕ, με επικεφαλής το μέλος της, Κριστίν Κλόστερ, ολοκλήρωσε την επίσκεψή της αυτή την εβδομάδα και προέτρεψε τους διοργανωτές να επισπεύσουν τις προετοιμασίες.

Ο χώρος με την πιο περιορισμένη προθεσμία φαίνεται να είναι η νέα πίστα ολίσθησης στην Κορτίνα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ιταλική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με μια κατασκευαστική εταιρεία για την κατασκευή μιας νέας πίστας ολίσθησης στην Κορτίνα.

Η ΔΟΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες για τη σχεδιαζόμενη νέα πίστα και προέτρεψε τους διοργανωτές των Αγώνων να χρησιμοποιήσουν τα υπάρχοντα κέντρα ολίσθησης σε κοντινές χώρες για να μειώσουν το κόστος και να μειώσουν τους χρόνους προετοιμασίας.
«Όλα αυτά τα έργα αντιμετωπίζουν δύσκολα χρονοδιαγράμματα και δεν μπορούν να καθυστερήσουν», είπε η Κλόστερ σε συνέντευξη Τύπου.
«Τηρήστε τα χρονοδιαγράμματα. Είμαστε έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί να παρέχουμε υποστήριξη», πρόσθεσε η Κλόστερ, προσθέτοντας ότι η ΔΟΕ θα αυξήσει την παρακολούθηση της προόδου.
Η ΔΟΕ είναι πρόθυμη να διατηρήσει χαμηλά το κόστος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και να αποφύγει την κατασκευή χώρων που θα χρησιμοποιούνται ελάχιστα ή καθόλου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η γειτονική Γαλλία, η Ελβετία και η Αυστρία έχουν τέτοιους χώρους, όπως και η Γερμανία.
«Δεν προτείναμε την κατασκευή νέων χώρων, ωστόσο η ιστορία έχει δείξει ότι οι αρχές στην Ιταλία θέλουν να χτίσουν αυτόν τον χώρο. Σεβόμαστε την απόφασή τους», είπε η Κλόστερ.
«Για εμάς η ασφάλεια και η ασφάλεια των αθλητών είναι πρωταρχικής σημασίας. Από τώρα έως τον Μάρτιο του 2025 είναι πολύ μικρός χρόνος για να παραδοθεί ένας τέτοιος χώρος».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ