Μια ακόμη παγκόσμια γιορτή Optimist στον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου

Με την συμμετοχή 170 και πλέον ιστιοπλόων, ηλικίας 9-15 ετών, από 7 συνολικά χώρες, παίρνει εκκίνηση για 9η συνεχή χρονιά το «Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης».

Για τρεις ημέρες, από την Παρασκευή 16 ως και την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου θα φιλοξενήσει στον Φαληρικό Όρμο, τους αυριανούς Ολυμπιονίκες μέσα από μια διοργάνωση που πλέον έχει γίνει θεσμός.

«Είμαστε συνεπείς για μια χρονιά στο όραμά μας. Στόχος και προορισμός του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου είναι να μπορεί να αναδεικνύει τους Ολυμπιονίκες του μέλλοντος. Αυτό θα γίνει και φέτος μέσα από το «9ο Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης» που πλέον αποτελεί ετήσιο σταυροδρόμι των κορυφαίων ομίλων ανά τον κόσμο. Και φέτος Ναυτικοί Όμιλοι από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τη Βουλγαρία, τη Μάλτα επέλεξαν το «Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης» ώστε οι νεαροί τους αθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο Φαληρικό Όρμο» σχολίασε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου κ. Τάσος Βατίστας.

Το «Κύπελλο Optimist Νίκος Σαρικαβάζης» από το 2019 τυγχάνει την αναγνώριση της διεθνούς ομοσπονδίας της κλάσης Optimist (IODA) καθώς περιλαμβάνεται στο ετήσιο καλεντάρι της. Η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου κάθε χρόνο προσπαθεί να ανεβάζει το επίπεδο της διοργάνωσης τόσο σε αγωνιστικό όσο και οργανωτικό επίπεδο. Μόνο τυχαία δεν είναι η σταθερή προσέλευση νεαρών ιστιοπλόων από τους κορυφαίους Ελληνικούς Ομίλους αλλά και από αναγνωρισμένα sailing club ανά τον κόσμο.

Ο Ν.Ο.Π.Φ. τιμάει τον Γιάννη Παύλου και τον Αντώνη Μπουγιούρη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου δεν ξεχνάει το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον του. Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στην απονομή (17.30) των επάθλων στους νικητές, θα τιμηθεί για την προσφορά του στον Όμιλο ο 91χρονος Γιάννης Παύλου από τα παλιότερα μέλη του Ομίλου. Επίσης τιμητική διάκριση θα λάβει και ο παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Π.Φ., Αντώνης Μπουγιούρης ο οποίος στα 49 του χρόνια εξακολουθεί να διακρίνεται και να αποτελεί πρότυπο για τους νέους ιστιοπλόους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ