Με υποψηφιότητα Δημάκου οι εκλογές της ΕΑ

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδία Στίβου έχει ξεκινήσει και η χώρα μας είναι έτοιμη να ανανεώσει τη θητεία της στο συμβούλιο της ΕΑ, μέσω του Παναγιώτη Δημάκου.

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ μετρά ήδη δύο επιτυχημένες θητείες στο συμβούλιο της ΕΑ και το Σάββατο 22 του μηνός διεκδικεί για τρίτη φορά θέση στο σώμα.

Ο Δημάκος δεν αποτελεί απλώς μέλος του συμβουλίου της ΕΑ, αλλά κατέχει τη θέση του προέδρου στην Επιτροπή Δρόμου και Βουνού και έχει σημαντική παρουσία στη λήψη αποφάσεων και στις δράσεις που γίνονται στο δρομικό κίνημα. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει στη Σερβία με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, που θα ψηφίσει εκ μέρους της Ομοσπονδίας μας στις εκλογές της ΕΑ. Η υποψηφιότητα Δημάκου στηρίζεται ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

Υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου στις εκλογές της ΕΑ είναι ο νυν πρόεδρος Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ και ο αντιπρόεδρος, Λίμπορ Βαρχάνικ.

Παράλληλα με τις εκλογές της Ευρωπαϊκής θα γίνουν κι εκείνες της Βαλκανικής Ένωσης. Ο ΣΕΓΑΣ έχει ισχυρή θέση στην ΑBAF εδώ και δεκαετίες και θα συνεχίσει να έχει, αφού αναμένεται να έχει στο συμβούλιο δύο μέλη. Ο ΣΕΓΑΣ επέλεξε να προτείνει ως υποψήφιο αντιπρόεδρο τον Λάμπρο Παπακώστα, ενώ μέλος του συμβουλίου θα παραμείνει ο Παναγιώτης Δημάκος, ως εκλεγμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Ο Παπακώστας είναι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο ύψος και ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές με διακρίσεις σε κορυφαίες διοργανώσεις.

Ο Δημάκος είναι καθηγητής φυσικής αγωγής, κάτοχος PhD, εδώ και πολλά χρόνια μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, καθώς κι επί σειρά ετών αντιδήμαρχος στην Καλλιθέα.//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ