Μαυρωτάς: «Ο αθλητισμός προνομιακό πεδίο για δράσεις Ε.Κ.Ε. από τις επιχειρήσεις»

 

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, συμμετείχε στις εργασίες του 11ου Συνέδριου Περιφερειακής Ανάπτυξης, που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, και ειδικότερα στη συζήτηση που επικεντρώθηκε γύρω από τις πολιτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (Ε.Κ.Ε.), τις οποίες μπορούν να αναπτύξουν οι κοινωνίες μέσα από τα αθλητικά σωματεία.

Ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που έχει ο αθλητισμός ως κοινωνικό εργαλείο, κάτι το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από τις επιχειρήσεις για δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία. Δράσεις που θα είναι αμοιβαία επωφελείς και για τα αθλητικά σωματεία και για τις επιχειρήσεις. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε πως «είναι εξόχως σημαντικό τα αθλητικά σωματεία να ακολουθούν τις αρχές της χρηστής διακυβέρνησης, η οποία πλέον σήμερα είναι μετρήσιμη με συγκεκριμένους δείκτες.

Άλλωστε η χρηστή διακυβέρνηση στον αθλητισμό αποτελεί από τους βασικούς πυλώνες της προώθησης της αθλητικής ακεραιότητας, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται πολύ ψηλά στη διεθνή ατζέντα. Οι προσπάθειες που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο θέμα αυτό με το Olympian Land Sport Clubs Passmark, ένα σύστημα αυτοαξιολόγησης των αθλητικών σωματείων, είναι καινοτόμα και προς τη σωστή κατεύθυνση. Άλλωστε και η ΓΓΑ τα τελευταία τρία χρόνια χρησιμοποιεί συστήματα δεικτών για την αντικειμενική αξιολόγηση των Ομοσπονδιών όπως το περίφημο πρόγραμμα ΧΙΛΩΝ που συνδέεται μάλιστα και με τη χρηματοδότηση»./


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ