Κυνηγάκης: «Πέτυχα τον στόχο της τετραετίας»

Χαρούμενος και ανακουφισμένος από το άγχος, αφού πέτυχε τον βασικό του στόχο, δηλαδή την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ήταν ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Αλκης Κυνηγάκης κατέκτησε τη 13η θέση στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα. «Πέτυχα τον αρχικό μου στόχο, που ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη κούρσα, πολύ απαιτητική για μένα να τα καταφέρω, καθώς το σώμα μου θέλει περισσότερο χρόνο να “μαλακώσει”, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που θα είμαι για δεύτερη συνεχή φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν ο στόχος της τετραετίας, κακά τα ψέματα», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής μετά τον αγώνα του, στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Όπως εξήγησε, «έπεσε άρα πολύ ξύλο στη διάρκεια της κούρσας. Στους τελευταίους γύρους βρέθηκα στις πρώτες θέσεις, μετά έπεσα λίγο και εκεί ήταν πλέον και παιχνίδι μυαλού να παραμείνω. Στον τελευταίο γύρο προσπάθησα να διεκδικήσω και το κάτι παραπάνω, δυστυχώς δεν ήρθε».

Παρότι η 13η θέση είναι μακριά από την έκτη που κατέλαβε στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση της Φουκουόκα ή την πέμπτη στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά ο Κυνηγάκης έφτασε πιο κοντά από ποτέ σε ένα μετάλλιο, καθώς τερμάτισε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον τρίτο. «Πρώτη φορά ήρθα τόσο κοντά να διεκδικήσω μετάλλιο σε μία πολύ μεγάλη διοργάνωση. Σίγουρα η 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν κοντά στη διάκριση, αλλά τώρα ήταν ακόμα πιο κοντά, είχα σωματική επαφή με το μετάλλιο», τόνισε, χαρακτηρίζοντας καλό δείγμα την εμφάνισή του στη Ντόχα.

Ο Έλληνας κολυμβητής πέρασε ένα δύσκολο διάστημα μετά το Τόκιο, αλλά πλέον όλα αυτά μοιάζουν μακρινά. «Τα τελευταία 2,5-3 χρόνια ήμουν στα πάνω και στα κάτω μου. Τους τελευταίους 2,5 μήνες νιώθω πολύ καλά με τη προετοιμασία που κάνω με τον Σπύρο Γιαννιώτη και όλα πηγαίνουν μια χαρά», επισήμανε ο Κυνηγάκης, που πλέον θα προετοιμαστεί απερίσπαστος για το Παρίσι.//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ