Καγιαλής: «Δεν υπάρχει χρηματοδότηση | Ντρέπομαι για αυτά που γίνονται»

Καγιαλής: «Δεν υπάρχει χρηματοδότηση | Ντρέπομαι για αυτά που γίνονται»

Ο δις Ολυμπιονίκης και Αθλητής της Εθνικής ομάδας Ιστιοπλοΐας, Παύλος Καγιαλής, πραγματοποίησε ανάρτηση στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έκανε λόγο για όλα τα δρώμενα στο άθλημα που έχει υπηρετήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Εχτές μας ανακοινώθηκε από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και από τον Αντιπρόεδρο κ. Στέφανο Χανδακά, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που είναι κριτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Η προετοιμασία μας όλο τον χρόνο γίνεται από ιδιωτική πρωτοβουλία καθώς και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που στηρίζει την προετοιμασία μας ώστε να φτάσουμε στους αγώνες στόχους και να διεκδικήσουμε την πρόκριση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομοσπονδία όμως αποφασίζει λόγω προσωπικών αντιπαθειών να μην χρηματοδοτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και να πετάει στα σκουπίδια την προσπάθεια που κάνουμε καθώς και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σε συνέχεια του με αρ. πρωτ. 9257 αιτήματός σας για χρηματοδότηση της συμμετοχής σας στο 2023 49er European Championship – Vilamoura Πορτογαλία – 08-13.11.2023, σας ενημερώνουμε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει από μέρους της Ομοσπονδίας η οικονομική δυνατότητα υποστήριξης της συμμετοχής σας στο συγκεκριμένο αγώνα.

Τελικά στο κλείσιμο της αγωνιστικής χρονιάς, αναρωτιόμαστε που έχουν πάει τα χρήματα όλης της προετοιμασίας μας από την ΕΙΟ καθώς και τα χρήματα της αποστολής των αγώνων που πρέπει να συμμετάσχουμε και να εκπροσωπήσουμε την χώρα μας; Απλές καθημερινές ερωτήσεις.

Ως δις Ολυμπιονίκης και Αθλητής της Εθνικής ομάδας ντρέπομαι για αυτά που γίνονται ακόμη στον Ελληνικό αθλητισμό και στην Ελληνική ιστιοπλοΐα καθώς δεν υπάρχει καμία αξιοκρατία και γι αυτόν τον λόγο οι αθλητές εγκαταλείπουν την προσπάθεια τους ή φεύγουν για άλλη χώρα.

Οι αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού δυστυχώς εκπροσωπούνται από ανθρώπους που δεν έχουν θέση στον αθλητισμό.

Ελληνική Ιστιοπλοΐα 2023… Και συνεχίζουμε».//ΓΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ