Η γαλλική κυβέρνηση “έκοψε” 800 άτομα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Κυριακή (31/3) το βράδυότι 800 άτομα, μεταξύ των οποίων 15 με τον χαρακτηρισμό S (σ.σ. ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση), αποκλείσθηκαν από την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Το “κόψιμο” των 800 ατόμων, προέκυψε μετά από τους 180.000 ελέγχους ασφαλείας που πραγματοποιήθηκαν προς το παρόν, επί συνόλου ενός εκατομμυρίου, που έχουν προγραμματισθεί.

«Οι Γάλλοι πρέπει να ξέρουν ότι ελέγχουμε απόλυτα όλους όσους προσεγγίζουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπάρχουν λοιπόν οι εθελοντές, οι Λαμπαδηδρόμοι, οι συνοδοί. Πρέπει να γίνουν ένα εκατομμύριο έλεγχοι, έχουμε ήδη πραγματοποιήσει 180.000 ελέγχους κι έχουμε αποκλείσει 800 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 15 σε αρχεία S», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, μιλώντας στον ειδησεογραφικό σταθμό “LCI“.

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που ήθελαν να εγγραφούν για να μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα, να είναι εθελοντές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και που σαφώς δεν είχαν καλές προθέσεις», εξήγησε ο Νταρμανέν, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ αυτών των ανθρώπων υπήρχαν και ριζοσπάστες ισλαμιστές και άνθρωποι της ριζοσπαστικής οικολογίας που θέλουν να διαμαρτυρηθούν».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου) και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες (28 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου) θα κινητοποιήσουν σχεδόν 45.000 δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας. Η ασφάλεια των εκδηλώσεων θα διασφαλίζεται από περίπου 35.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες κατά μέσο όρο την ημέρα σε όλη την Γαλλία (25.000 για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες).

Σε αυτούς προστίθενται τουλάχιστον 18.000 στρατιώτες και μεταξύ 18.000 και 22.000 πράκτορες ιδιωτικής ασφάλειας καθημερινά.

Σύμφωνα με τον Νταρμανέν «102 ιδιωτικοί πράκτορες ασφαλείας με αρχεία S» αποκλείσθηκαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ «έχουμε ακόμη 800.000 ανθρώπους να ελέγξουμε».//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ