Η Φλόγα θα ανάψει στις 16 Ιουλίου στην Αρχαία Ολυμπία!

 

Τον Απρίλη του επόμενου έτους θα σηματοδοτηθεί η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του κορυφαίου αθλητικού… ραντεβού στο Παρίσι όπως αναφέρει το Reuters.

Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 16 Απριλίου του 2024, σηματοδοτώντας την έναρξη του σπουδαίο αθλητικού… ραντεβού, που θα διαρκέσει από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 11 Αυγούστου στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως δήλωσε σήμερα (8/6) πηγή του Ολυμπιακού κινήματος στο Reuters.

Ο χώρος θα είναι αυτός που γίνονταν οι Αγώνες λοιπόν στην αρχαιότητα και μετά από μια σύντομη εγχώρια λαμπαδηδρομία στην Ελλάδα, η Φλόγα στη συνέχεια παραδίδεται στην πόλη υποδοχής. Μέσω θαλάσσης λοιπόν, η Φλόγα θα φτάσει στις 8 Μαϊου στη Μασσαλία και ύστερα από ένα 10ήμερα ταξίδι στη Μεσόγειο και στο λιμάνι θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Μασσαλία ιδρύθηκε από τους Έλληνες αποίκους της Φώκαιας γύρω στο 600 π.Χ. και θα είνα η αφετηρία του γαλλικού σκέλους της λαμπαδηδρομίας που θα ολοκληρωθεί στο Παρίσι στις 14 Ιουλίου. Την… τιμητική του θα έχει βέβαια και ο Πύργος του Άιφελ.//Γ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ