Η ΕΟΕ και η ΕΘΝΟΑ γιορτάζουν την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

 

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, σε συνεργασία με τη Γραμματεία του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και τη Ζ´ ΜΑΚ, διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο (19/11) στο Παναθηναϊκό Στάδιο ένα πρόγραμμα δράσεων με την ονομασία «ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ».

Το Πρόγραμμα πρόσφερε την ευκαιρία στα παιδιά του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ, να ευαισθητοποιηθούν γύρω από θέματα αθλητισμού και να γνωρίσουν από κοντά ολυμπιακά αθλήματα αλλά και στρατιωτικές ασκήσεις.

Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές και διακεκριμένοι αθλητές των ΕΔ όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Νέρυ Νιαγκουάρα συντόνισαν τις αθλητικές δράσεις ενώ στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων παρουσίασαν τα ιδιαίτερα αντικείμενα της ειδικότητας τους. Παιδιά και έφηβοι δοκίμασαν τις δεξιότητες τους σε αθλήματα και ασκήσεις όπως η Άρση Βαρών, η Ξιφασκία, το Χάντμπολ, το Ράγκμπι, το Cross hopping, τον πύργο αναρρίχησης- καταρρίχησης, τις ασκήσεις προσημείωσης, την επίδειξη ασκήσεων αυτοάμυνας και ασκήσεων αλεξιπτωτιστών.

Για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος δήλωσε : «Η σημερινή είναι μια σπουδαία μέρα για τη πατρίδα μας και η ΕΟΕ την γιορτάζει με την νεολαία αυτού του τόπου φέρνοντας τα παιδιά μας στο σημαντικότερο παγκοσμίως μνημείο του Ολυμπισμού και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του πολιτισμού μας. Η δράση που διοργανώνουμε σε συνεργασία με τον ΥΠΕΘΑ συνδυάζει την αρετή των Ενόπλων Δυνάμεων και τις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού. Αξιοποιούμε με τον καταλληλότερο τρόπο πάνω στο αντικείμενο τους, Ολυμπιονίκες και διακεκριμένους αθλητές που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις δίνοντας τους την ευκαιρία να μεταδώσουν στη νεολαία μας, τα οφέλη που τους έχει προσφέρει η ενασχόληση τους με τον αθλητισμό ώστε να εμπνεύσουν και να παροτρύνουν τους νέους μας να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο».

Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος, με αφορμή την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση δήλωσε: «Το σημερινό πρόγραμμα εντάσσετε στο πλαίσιο του Πρωτόκολλου Συνεργασίας που έχουν υπογράψει μεταξύ τους το ΥΠΕΘΑ και η ΕΟΕ με την ΕΘΝΟΑ. Πρόκειται για μια επιμορφωτική δράση με τη συμμετοχή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και σκοπό στη μύησή των νέων στις αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού. Χαίρομαι για την τόσο μεγάλη συμμετοχή, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η νεολαία που αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας έρχεται κοντά στον αθλητισμό και ασπάζεται τις αξίες του Ολυμπισμού. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέδραμαν στην διεξαγωγή αυτής της υπέροχης εκδήλωσης».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο επικεφαλής του ΑΣΑΕΔ, Σπύρος Ανδριόπουλος ο οποίος δήλωσε: «Σε αυτό το μνημείο, παγκόσμιο σύμβολο των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, τα παιδιά αγωνίζονται και μαθαίνουν τον αθλητισμό καθώς και αμιγώς στρατιωτικά αθλήματα δίπλα σε Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ως μέσω βελτίωσης της ποιότητας ζωή τους. Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία για την στενή και μακρόχρονη αυτή συνεργασία και για τα ανεκτίμητα οφέλη που προσφέρουν στα παιδιά μας».//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ