Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σήκωσε Λευκή Κάρτα από το Παναθηναϊκό Στάδιο

Η Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα του Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη στο Παναθηναϊκό Στάδιο με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ισότητας Φύλων της ΕΟΕ.

Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ και την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου.

Πρώτη η Ολομέλεια της Eλληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ύψωσε την λευκή κάρτα στην τελευταία συνεδρίαση της! Ακολούθησε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου ο πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Εμμανουήλ Κολυμπάδης και η κα Βασιλική Μιλλούση, Προέδρος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων μαζί με Ολυμπιονίκες και τα παιδιά του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Kids’ Athletics – Aγαπώ τον Αθλητισμό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ύψωσαν με διαφορετικό τρόπο τη Λευκή Κάρτα.

Αφού έγινε διάλογος με τα παιδιά για τις Ολυμπιακές Αξίες σήκωσαν όλοι μαζί ένα μεγάλο άσπρο πανί μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο στέλνοντας ένα μεγάλο μήνυμα ειρήνης και ενότητας σε ολόκληρη την Ολυμπιακή οικογένεια.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ και πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη έχει στόχο να αναδείξει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης στον κόσμο και στην καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής, των προκαταλήψεων, του φόβου και των παρεξηγήσεων, που συμβάλλουν στην ανθρώπινη ανάπτυξη. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετέχει στον εορτασμό με αυτή την εκδήλωση στο εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο, με τα παιδιά να στέλνουν το μήνυμα της ειρήνης σε κάθε γωνιά του πλανήτη».

«Γιορτάζουμε την Ειρήνη μέσω του Αθλητισμού! Όλες και όλοι μαζί υψώνουμε τη Λευκή Κάρτα μέσα από το Παναθηναϊκό Στάδιο, για έναν ειρηνικό αθλητισμό που αναδεικνύει τις Ολυμπιακές αξίες και τα Ολυμπιακά ιδεώδη», τόνισε παράλληλα, η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, Βασιλική Μιλλούση.//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ