ΓΓΑ: Κοινή Δήλωση συνεργασίας με την Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες της Κίνας

Τα δύο Μέρη υπέγραψαν την Πέμπτη (13/6) στο Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κοινή Δήλωση με σκοπό την ανάπτυξη αθλητικών ανταλλαγών και συνεργασίας στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της ισότητας και του οφέλους για άτομα με αναπηρίες.

Σε συνέχεια του Μνημονίου Κατανόησης, που υπογράφηκε στην Αθήνα στις 11 Νοεμβρίου 2019 και κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 5 Μαρτίου 2022, μεταξύ του Υπουργείου Αθλητισμού και της Κινεζικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Την Κοινή Δήλωση υπέγραψαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, και ο αναπληρωτής υπουργός και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες της Κίνας, Ζανγκ Γουεισίνγκ, παρουσία της προέδρου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Ιωάννας Καρυοφύλλη.

Η σύναψη της Κοινής αυτής Συμφωνίας στοχεύει μεταξύ άλλων στην ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο πλευρών σε θέματα καταπολέμησης ντόπινγκ, χειραγώγησης αγώνων και ταυτόχρονα στην προώθηση από κοινού των αξιών του Παραολυμπιακού Κινήματος, του Ευ Αγωνίζεσθαι, του υγιούς ανταγωνισμού, αποθαρρύνοντας κάθε άλλη αντιαθλητική συμπεριφορά των αθλητών με Αναπηρία.

Στην υπογραφή της Συμφωνίας με την αντιπροσωπεία της Κίνας ήταν παρόντες, ο προϊστάμενος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αθλητισμού, Διονύσης Καρακάσης, η συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού στις Διεθνείς Σχέσεις, Ντορίνα Ξηρομερίτη, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.//Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ