Φωτογραφήθηκαν και… έτοιμοι για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες της ομάδας για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα γίνουν στην Κρακοβία από τις 21 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, συγκεντρώθηκαν στο Παναθηναικό Στάδιο για την τελική φωτογράφιση της ομάδας.

Την Team Hellas υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ευχόμενος κάθε επιτυχία στους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες: «Θέλω να σας ευχαριστήσω που είσαστε σήμερα εδώ και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στους Αγώνες. Θέλουμε να παρουσιάσετε τον καλύτερο σας εαυτό, τόσο εντός όσο και εκτός των αγωνιστικών χώρων και είμαι σίγουρος ότι θα φέρετε πολλές διακρίσεις στη χώρα μας. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κι εγώ προσωπικά θα είμαστε στο πλευρό σας, σε ότι χρειαστείτε. Καλό ταξίδι».

Η Ελλάδα θα πάρει μέρος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες “Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023” με 170 αθλητές και αθλήτριες. Θα συμμετάσχουν 48 χώρες της Ευρώπης με περίπου 7.000 0αθλητές και αθλήτριες σε 24 αθλήματα, εκ των οποίων τα 19 θα δώσουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες “Παρίσι 2024”.

Συγκεκριμένα, 10 αθλήματα θα δώσουν 124 προκρίσεις και τα υπόλοιπα εννέα θα προσφέρουν βαθμούς στην Ολυμπιακή βαθμολογία, ενώ για 12 αθλήματα οι Αγώνες θα έχουν τη μορφή Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ