Φελπς: «Προτιμώ να σώσω μια ζωή από το να κατακτήσω ένα χρυσό μετάλλιο»

 

Ο Αμερικανός ολυμπιονίκης, σε συνέντευξη του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ψυχικής υγείας των αθλητών.

Ο 37χρονος κολυμβητής έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση και έχει αφοσιώσει τη ζωή του στα κοινωνικά ζητήματα. Ο Μάικλ Φελπς μίλησε, μεταξύ άλλων, στο “AFP” για την κατάθλιψη την οποία βίωσε, αλλά και για την περίπτωση της Ναόμι Οσάκα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ψυχική υγεία:

«Προτιμώ να έχω την ευκαιρία να σώσω μια ζωή παρά να κατακτήσω άλλο ένα χρυσό μετάλλιο. Πάρα πολλοί αθλητές επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων, έχουν αυτοκτονήσει. Δεν θέλω να χάσω ούτε ένα μέλος της Ολυμπιακής οικογένειάς μου».

Για την κατάθλιψη που βίωσε το 2004:

«Η συμμετοχή σε αγώνες, ήταν το αγαπημένο μου πράγμα. Ημουν… καρχαρίας, μύριζα το… αίμα στο νερό και συνέχισα. Ωστόσο, πάντα φοβόμουν ότι η κατάθλιψή μου θα θεωρούνταν σημάδι αδυναμίας και θα μπορούσε να δώσει πλεονέκτημα σε άλλους ανταγωνιστές. Έζησα μια περίοδο κατά την οποία δεν ήθελα να ζήσω».

Για την Ιαπωνίδα τενίστρια:

«Χειροκροτώ τη Ναόμι. Εξέφρασε αυτό που περνούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με δικά της λόγια. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Οταν βλέπεις τι συνέβη με τηνΣιμόν Μπάιλς, η οποία έπρεπε να υπομείνει όλα αυτά σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας της. Δείχνει πώς οι ψυχικές διαταραχές έρχονται σε απροσδόκητες στιγμές. Μπορεί να συμβεί έτσι απλά. Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους έτοιμους να ανοιχτούν και να μοιραστούν την εμπειρία τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ