Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Πετρούνιας

Ο “άρχοντας των κρίκων”, αναμένεται να αγωνιστεί σήμερα (15/4) στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Αττάλεια, κυνηγώντας το χρυσό μετάλλιο, με το οποίο θα φτάσει τους επτά τίτλους στη διοργάνωση!

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν άγγιξε τα επίπεδα που συνηθίζει στον προκριματικό, ωστόσο εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό  και είναι έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Αττάλεια. Ο Έλληνας πρωταθλητής, σήμερα (15/4, 15:00), θα προσπαθήσει να γράψει ιστορία. Αντίπαλοί του, θα είναι ο Αντέμ Ασίλ, που προκρίθηκε με την καλύτερη επίδοση (15.033), αλλά και οι Βάχαγκν Νταβτιάν (14.800), Κόρτνεϊ Τάλοκ (14.733), Αρτούρ Αβετισιάν (14.666), Νικίτα Σιμόνοφ (14.666), Μάρκο Λονταντίο (14.6333) και ο Κύπριος Σωκράτης Παλληκούρης (14.466).

Ο Πετρούνιας, σε έντεκα συμμετοχές στη διοργάνωση, μετράει ισάριθμες παρουσίες σε τελικό και επτά μετάλλια, εκ των οποίων τα έξι είναι χρυσά και το πρώτο που κατέκτησε είναι χάλκινο. Ο ‘άρχοντας των κρίκων”, εφόσον κατακτήσει την πρωτιά, θα φτάσει τα επτά χρυσά, κάτι που δεν έχει πετύχει κανένας άλλος αθλητής στους κρίκους έως τώρα.//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ