Επτά διεθνείς διοργανώσεις ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα το 2023

 

Eπτά σημαντικούς διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες θα διοργανώσει η χώρα μας εντός του 2023, όπως γνωστοποίησε η ΕΙΟ, επισημαίνοντας ότι «… αυτό αποδεικνύει στην πράξη την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό που έχει η παγκόσμια ιστιοπλοϊκή κοινότητα στην ελληνική ιστιοπλοΐα».

Ο σημαντικότερος από τους αγώνες αυτούς είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ολυμπιακής κατηγορίας IQFOIL, στην Πάτρα, όπου αναμένεται να μετάσχουν ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, ο Λεωνίδας Τσορτανίδης, και οι υπόλοιποι κορυφαίοι Ελληνες της κατηγορίας. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί το διάστημα 8-14 Μαϊου, με οικοδεσπότη τον ΙΟ Πατρών.

Από 26 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου, στον ΙΟ Καβάλας Δήμου Παγγαίου, θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Masters στα Finn. Μια κατηγορία όπου η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση με τους Μπουντούρη, Χατζηπαυλή, Παπαθανασίου, Μιτάκη και θα τρέξουν τα μεγαλύτερα ονόματα της κλάσης.

Την σκυτάλη θα πάρει ο ΝΟ Θεσσαλονίκης, ο οποίος από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου θα διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Οπτιμιστ, όπου η Ελλάδα είναι τρίτη δύναμη στον κόσμο και ευελπιστεί σε σημαντικές διακρίσεις από τους νεαρούς ιστιοπλόους.
Από 22 έως 30 Ιουλίου, ο ΝΟ Βόλου και Αργοναύτες θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ILCA 4, τον Σεπτέμβριο ο ΝΟ Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα J24, ενώ από 2 έως και 9 του ίδιου μήνα, στο πλαίσιο των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο ο αγώνας για τα WINGFOIL RACING. Τέλος, από 7 μέχρι 14 Οκτωβρίου, ο ΙΟ Βόλου Ανοιχτής Θάλασσας θα διοργανώσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας PLATU 25.//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ