Επέστρεψαν και τα τελευταία μέλη της αποστολής από τη Φουκουόκα

“Πάτησαν” Ελλάδα και τα τελευταία μέλη της μεγαλύτερης αποστολής (61 αθλητές και αθλήτριες) που έχει στείλει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας στην ιστορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Άπαντες κουρασμένοι από το πολύωρο ταξίδι από τη Φουκουόκα, αλλά ικανοποιημένοι από την ατομική και γενικότερη παρουσία της ομάδας.

Επέστρεψαν σε δύο γκρουπ (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) τα τελευταία μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα. Άπαντες κουρασμένοι από το πολύωρο ταξίδι, άλλοι ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις τους και άλλοι όχι τόσο, όλοι πάντως έτοιμοι για τις νέες προκλήσεις που ακολουθούν, καθώς η επόμενη χρονιά προβλέπεται ιδιαιτέρως απαιτητική.

Ο Απόστολος Χρήστου δήλωσε: «Αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ένα μάθημα για μένα εν όψει μιας απαιτητικής Ολυμπιακής χρονιάς που έρχεται. Κατάφερα να αντιστρέψω το κακό αποτέλεσμα που είχα στα 100μ. ύπτιο με μια 6η θέση στα 50μ. ύπτιο. Τώρα θα έχω χρόνο να ξεκουραστώ και να ξεκινήσω την νέα σεζόν από τον Σεπτέμβριο, για να προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ τόνισε: «Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία μου, αν και θα μπορούσα να πάω και καλύτερα. Η προετοιμασία που έκανα όλο το χρόνο ήταν καθαρά να το “χτίσουμε” και να μας βγει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Είμαι ευχαριστημένος από το χρόνο μου και για το γεγονός πως για 5ο διαδοχικό Παγκόσμιο προκρίθηκα στον τελικό. Σημαίνει πως είμαι σταθερός. Γενικότερα η ομάδα μας είχε καλή παρουσία και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Δεν ξέρω κατά πόσο θα είμαι έτοιμος στο επόμενο Παγκόσμιο στη Ντόχα, καθώς ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θα τα δώσω όλα εκεί».

Η Νόρα Δράκου υπογράμμισε: «Ήταν ένα πολύ ωραίο Παγκόσμιο για μένα μετά από χρόνια. Επανήλθα σε γρήγορους χρόνους, ξεπέρασα τον εαυτό μου σε δύο αγωνίσματα (σ.σ. 50μ. και 100μ. ύπτιο), αλλά και στα 50μ ελεύθερο κολύμπησα πολύ καλά. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω στη φάση που βρίσκομαι. Στα 31 μου παλεύω κάθε μέρα για τους στόχους και τα όνειρά μου, για αυτά που έχω σκεφτεί και πιστεύω πως μπορώ να καταφέρω. Αυτό το Παγκόσμιο μου έδωσε μια μεγάλη ώθηση και το μήνυμα πως μπορώ να δώσω και άλλα για τη συνέχεια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομάδα μας έχει ανανεωθεί, υπάρχουν νέα παιδιά και είχε μια πολύ καλή παρουσία. Χρειάζονται εμπειρίες, χρειάζονται αγώνες, ήταν μια πολύ καλή εμπειρία αυτή, σίγουρα μπορούμε καλύτερα και στη Ντόχα, ελπίζω να έχουμε πρόκριση και στις σκυτάλες και περισσότερες προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η Άννα Ντουντουνάκη ανέφερε: «Είχα υψηλότερες απαιτήσεις και στόχους, αναφορικά και με χρόνους και με θέσεις. Ήθελα έναν τελικό, δεν μου βγήκε, ξεκίνησα στραβά με το 100άρι, στενοχωρήθηκα, είχα δουλέψει πάρα πολύ όλη τη χρονιά με τον προπονητή μου κ. Καράμπελα, είχαμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ήθελα τα ατομικά ρεκόρ, δεν ήρθανε, στη σκυτάλη και στα 50μ. η εικόνα ήταν καλύτερη. Δεν με ήθελε για ακόμη μία φορά, του χρόνου είναι η πλέον καθοριστική χρονιά και θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις».

Η Μαρίλεια Δρασίδου είπε: «Ήταν η δεύτερη συμμετοχή μου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν πήγε όσο καλά περίμενα, στιγμιαία απογοητεύτηκα και στενοχωρήθηκα, συζήτησα όμως και με τον προπονητή μου Γιώργο Δεμέτη και θεωρώ πως στο Παγκόσμιο στη Ντόχα θα είμαι πιο έτοιμη. Στις σκυταλοδρομίες πήγαμε πολύ καλά, τα δείγματα ήταν θετικά, πρέπει να τη στηρίξουμε, να έρθουν και οι νεότεροι από κάτω, να γίνουν επιδόσεις και είναι ο βασικός δρόμος να πάρουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η Ελένη Κοντογεώργου, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σημείωσε: «Μια εκπληκτική εμπειρία, ήταν στόχος χρονιάς το Παγκόσμιο, μια πολύ μεγάλη διοργάνωση με εξαιρετικά σπουδαίους αθλητές, όπως φάνηκε το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό. Έκανα την προσπάθειά μου, στη σκυτάλη πήγαμε πολύ καλά που κολυμπήσαμε ως ομάδα μετά από χρόνια. Στα 200μ. πρόσθιο πήγα αρκετά καλά, θα μπορούσα να πάω και καλύτερα, δεν απογοητεύομαι, γιατί είναι και η πρώτη μου συμμετοχή, υπήρχε και το άγχος, και το γεγονός πως δεν έχω κολυμπήσει ξανά με τόσο γρήγορες αθλήτριες. Πέρασα πολύ ωραία και μακάρι να επαναληφθεί».

Ο Παναγιώτης Βελέντζας, προπονητής του Απόστολου Χρήστου και του Απόστολου Παπαστάμου, δήλωσε: «Η γενική εικόνα της παρουσίας της κολυμβητικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θεωρώ πως είναι με θετικό πρόσημο. Είχαμε παρουσία σε δυο τελικούς και πέντε ημιτελικούς, τρία νέα πανελλήνια ρεκόρ, δύο Ολυμπιακά όρια, πολλά παιδιά σημείωσαν ατομικά ρεκόρ σε μία κορυφαία και δύσκολη διοργάνωση, θεωρώ πως κάναμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Για τον Απόστολο (σ.σ. Χρήστου), είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που σε τρίτο συνεχές Παγκόσμιο προκρίθηκε και αγωνίστηκε στον τελικό και κατέλαβε την 6η θέση στα 50μ ύπτιο. Είχαμε μια ατυχία στα 100μ. ύπτιο, αλλά αυτό φάνηκε πως δεν τον επηρέασε στη συνέχεια του πρωταθλήματος, και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό για εκείνον. Συνεχίζουμε για τους επόμενους στόχους μας, που είναι πρώτα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι και το Παγκόσμιο στη Ντόχα το Φεβρουάριο του 2024».

Ο Γιώργος Δεμέτης συμπλήρωσε: «Είναι τιμή μου που συνυπάρχω με μια “χρυσή” κολυμβητική γενιά. Βλέπω ότι έχουν ανοδική πορεία, έρχονται και νέα ταλέντα, είδαμε και την Άρτεμις Βασιλάκη, τη νεότερη όλων, να αποκτά εμπειρίες, οι πιο έμπειροι αθλητές μας ήταν σε υψηλό επίπεδο. Εγώ είμαι ένας τροχός της άμαξας που βοηθάω με τον τρόπο μου».

Στη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκαν -μέσω Κωνσταντινούπολης- οι Απόστολος Σίσκος, Γιώργος Αρκάδιος Ασπουγαλής και ο προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος. «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και χαρούμενος που έζησα μια τόσο μεγάλη εμπειρία στο πρώτο μου Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Κατάφερα να πετύχω δύο πολύ σημαντικούς στόχους που είχα θέσει από την αρχή της χρόνιας με τον προπονητή μου, το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων και την εξασφάλιση του ορίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα την φετινή χρονιά δεν με εμπόδισαν από το να πραγματοποιήσω το όνειρο μου», δήλωσε ο Σίσκος.

Ο προπονητής του Ασπουγαλή, Μίλτος Χαλκιάς, είπε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το ατομικό του αγώνισμα, καθώς κατάφερε να μπει στα ημιτελικά ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος πετυχαίνοντας μεγάλο ατομικό ρεκόρ. Το αποτέλεσμα της δουλειάς μας βγήκε την κατάλληλη στιγμή. Στις δύο σκυταλοδρομίες που συμμετείχε θα μπορούσε να κολυμπήσει λίγο καλύτερα και να πετύχει καλύτερους χρόνους. Θα δώσουμε μεγαλύτερη βάση στο μέλλον και στα 100μ. πρόσθιο, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικός και σε αυτό το αγώνισμα».//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ