ΕΟΕ: «Ξεχώρισε με το χαρακτήρα και το ήθος του. Δε θα ξεχαστεί ποτέ»

 

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για τον άδικο χαμό του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη, τονίζοντας τα σπουδαία του επιτεύγματα.

Ο κόσμος του ελληνικού αθλητισμού θρηνεί σήμερα το πρωί την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, με τον δύο φορές Ολυμπιονίκη να “χάνει” τη μάχη με τον καρκίνο, μετά από δύο χρόνια.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση, που πέρα από τη θλίψη της, τονίζει το σπουδαίο χαρακτήρα του Έλληνα αθλητή, ο οποίος ήταν και σημαιοφόρος της αποστολής, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι συγκλονισμένη από την τραγική είδηση του θανάτου του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαϊδη σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Ο πρωταθλητής του τάεκβοντο είχε δώσει πολλές μάχες στη ζωή του, από τις οποίες έβγαινε νικητής, αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε, σκορπίζοντας τη θλίψη στην ελληνική αθλητική και Ολυμπιακή οικογένεια.

Πέρα από τις εκπληκτικές αθλητικές του ικανότητες, ξεχώρισε με το χαρακτήρα και το ήθος του, με αποτέλεσμα ακόμα και οι αντίπαλοι του, να τον σέβονται απεριόριστα και να τον εκτιμούν. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για να τον τιμήσει, αποφάσισε να είναι Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στις 17 Οκτωβρίου 1979. Είχε ύψος 2.01 μέτρα και από παιδί ασχολήθηκε με το τάεκβοντο, έχοντας τέσσερις παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000, 2004, 2008 και 2012) στην κατηγορία των +80 κιλών. Το 2004 και το 2008 αναδείχθηκε αργυρός Ολυμπιονίκης κάνοντας όλους τους Έλληνες υπερήφανους.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης και όλα τα μέλη της Ολομέλειας, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Αλέξανδρος ποτέ δεν θα ξεχαστεί!».

 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ