Έγραψε ιστορία η Μάκιντος

 

Η 16χρονη Καναδή, με χρόνο 3:56:08 έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα ελεύθερο, ξεπερνώντας την Αυστραλή Αριάρνε Τίτμους. 

Η νεαρή Καναδή, Σάμερ Μάκιντος, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα ελεύθερο, καθώς κατά την διάρκεια των εθνικών αγώνων πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα (14-30 Ιουλίου), κάλυψε την απόσταση σε τρία λεπτά, 56 δευτερόλεπτα και οκτώ εκατοστά. Το προηγούμενο ρεκόρ, ήταν 3:56.40 και το κατείχε η Αυστραλή, Αριάρνε Τίτμους, από τις 22 Μαϊου 2022.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών, η Μάκιντος είναι ένα από τα “αστέρια” της διεθνούς κολύμβησης, με παγκόσμιους τίτλους στα 200 μέτρα πεταλούδα και στα 400 μέτρα μεικτή, ενώ λίγο μετά το τέλος του αγώνα, που έγινε στο Τορόντο, δήλωσε πανευτυχής με δάκρυα στα μάτια:

«Ειλικρινά, απόψε, δεν πίστευα ότι το παγκόσμιο ρεκόρ ήταν πιθανό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Είμαι τόσο ευγνώμων στον προπονητή μου και σε όλους όσους με βοήθησαν στην πορεία να φθάσω εδώ που είμαι σήμερα. Είναι απίστευτο. Δεν είμαι ιδιαίτερα συναισθηματικός άνθρωπος, αλλά νιώθω πολλή ευφορία αυτήν την στιγμή».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ