Δεν αλλάζει η τοποθεσία της Τελετής Έναρξης, παρά τον κίνδυνο τρομοκρατικής ενέργειας

 

Παρά τους φόβους για τρομοκρατική ενέργεια κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στη Γαλλία, οι ιθύνοντες διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει η πιθανότητα να αλλάξει η τοποθεσία.

Ο κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων έφερε στο… τραπέζι το ενδεχόμενο αλλαγής της τοποθεσίας.

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντέα Καστέρα διαβεβαίωσε όμως, ότι η αλλαγή τοποθεσίας της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, που έχει προγραμματισθεί να γίνει στον Σηκουάνα το επόμενο καλοκαίρι, δεν αποτελεί υπόθεση που εξετάζεται επί του παρόντος, παρά τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Δεν έχουμε σχέδιο Β, έχουμε σχέδιο Α στο οποίο υπάρχουν πολλά σχέδια Β», είπε μιλώντας στην France Inter, η Γαλλίδα υπουργός, δύο ημέρες μετά την επίθεση στην γέφυρα Bir-Hakeim στο Παρίσι, όπου ένας δράστης γνωστός ως ριζοσπάστης Ισλαμιστής, πάσχων από ψυχιατρικές διαταραχές, σκότωσε έναν Γερμανό τουρίστα με μαχαίρι και τραυμάτισε άλλα δύο άτομα με σφυρί.

«Τρομοκρατική απειλή και ειδικότερα η ισλαμική απειλή, υπάρχει», επεσήμανε η Καστερα και πρόσθεσε: «δεν είναι καινούργιο και δεν αφορά ούτε την Γαλλία ούτε τους Αγώνες. Λαμβάνουμε κάθε μέτρο, προκειμένου να την μειώσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο με απόλυτη επαγρύπνηση».

Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου 2023, στον Σηκουάνα, μεταξύ του Pont d’Austerlitz και του Pont d’Iéna, με την Γαλλίδα υπουργό να διευκρινίζει πως «υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός μεταβλητών προσαρμογής», αναφέροντας «τον αριθμό των θεατών κατά την διάρκεια της Τελετής, που θα καθορισθεί την άνοιξη και ο οποίος μπορεί να διαμορφωθεί αναλόγως».

Αυτές οι προσαρμογές θα αφορούν επίσης «τον αριθμό των εορταστικών εκδηλώσεων που θα επιτραπούν στην περιοχή και στο Παρίσι, αλλά και την διαχείριση των περιμέτρων ασφαλείας».

Ερωτηθείσα, τέλος, εάν η μετεγκατάσταση της Τελετής Έναρξης εντάσσεται στα «σχέδια ανανέωσης», η υπουργός αποσαφήνισε: «Δεν είναι αυτή η υπόθεση πάνω στην οποία εργαζόμαστε».//Μ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ